Whitaker Studio
Volledig scherm
© Whitaker Studio

Dit huis ziet er al ongelofelijk sensationeel uit. Maar wacht tot je het vanbinnen ziet

De Britse architect James Whitaker heeft een spectaculair huis ontworpen dat zal worden opgetrokken in Californië. Het bestaat uit scheepscontainers die als een bloem de woestijn omarmen.

  1. LIVE OEKRAÏNE. Minstens 17 doden en 78 gewonden bij raketaanval op Tsjernihiv - NAVO-chef roept op om eigen wapens aan Kiev te leveren

    LIVE OEKRAÏNE. Minstens 17 doden en 78 gewonden bij raketaan­val op Tsjernihiv - NAVO-chef roept op om eigen wapens aan Kiev te leveren

    Na de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv op woensdag zijn al zeker 17 doden en ruim 60 gewonden geteld. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Ondertussen roept de chef van de NAVO vandaag lidstaten op om wapens uit eigen voorraad aan Oekraïne te leveren, zelfs als hiermee de eigen voorraad niet meer voldoet aan de NAVO-afspraken. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. Dreigt Iran nu met een atoomwapen? En kan Israël daar iets aan doen?
    PREMIUM
    58

    Dreigt Iran nu met een atoomwapen? En kan Israël daar iets aan doen?

    Als Israël een aanval uitvoert op Iran, dan dreigt dat land te reageren “met een wapen dat we nooit eerder hebben gebruikt”. Bedoelt het daar een kernwapen mee? Heeft Iran dat? En zo niet, hoeveel tijd zou het kosten om zo ver te geraken? Bitter weinig, schatten experts. Er gaan ook al stemmen op dat Israël de aanval van afgelopen weekend zou kunnen vergelden door een Iraanse nucleaire installatie te vernietigen. Maar behoedt het de wereld dan voor een ramp? Of brengt het die juist dichter bij? Dit is wat we tot nu toe weten over het Iraanse dreigement. “Er zijn plannen voor ieder scenario.”