Fréderic Miclotte en corijder Nicolas T’joen leggen dit jaar de focus op het BK.© David Mares

Fréderic Miclotte zet BK-programma verder in Rallye de Wallonie: “Je moet hier echt ‘ballen’ hebben, ideaal om te leren dus”

Kruisem -

Hij heeft er bakken ervaring als copiloot en won zelfs de wedstrijd in 2013 aan de zijde van Freddy Loix, maar dit weekend staat Fréderic Miclotte voor het eerst als piloot aan de start van de Rallye de Wallonie. De Skoda-rijder hoopt er zich net als in Sint-Truiden en Tielt opnieuw te tonen vanop de tweede rij.

Jeroen D'hulster

Tussen zijn drukke bezigheden als teammanager van SXM Compétition door zit Fréderic Miclotte alsmaar meer zelf achter het stuur. Dit jaar legt hij samen met corijder Nicolas T’joen de focus op het BK. “Vorig jaar reden we vooral in eigen streek met best wel goede resultaten”, vertelt de Wannegemnaar, die in de ORC Rally toen zijn eerste algemene zege pakte. “Samen met de sponsors en mijn copiloot hebben we daarom beslist om de lat wat hoger te leggen. We beseffen wel dat we wat aan resultaten zullen moeten inboeten omdat we tegen snellere jongens met meer ervaring rijden. Ik heb nog maar een vijftiental rally’s achter het stuur gezeten, al helpt het natuurlijk wel dat ik heel wat ervaring heb als copiloot.”

In de Rally van Haspengouw, waar hij na een sterk wedstrijdbegin als achtste finishte, werd al duidelijk dat Miclotte vooral in moeilijke weeromstandigheden aardig voor de dag komt. “Ik weet niet hoe dat komt, maar dat ligt mij gewoon”, gaat Miclotte verder. “Ik heb er geen problemen mee om in zo’n condities te rijden. In Tielt hadden we een droog parcours en daarin moet ik nog wat progressie maken. Als het echt heel snel gaat, mis ik misschien nog wat durf en vertrouwen. De Rallye de Wallonie wordt voor mij dan ook één van de moeilijkste wedstrijden van dit seizoen. Het is een heel snel parcours waar je echt ‘ballen’ moet hebben, maar als je geen moeilijke dingen opzoekt, ga je ook niet leren. Het is een wedstrijd om ervaring op te doen en te leren.”

“We willen ons vooral amuseren, al bereiden we ons wel steeds voor zoals de toppers”

Fréderic Miclotte

Tijdens de tweede manche van het BK Divisie 1 in Namen tekenen alle toppers present. “Er zal heel hard worden gereden en wellicht zal er ook een en ander gebeuren vooraan. Wij gaan in elk geval ons eigen ritme rijden. We willen ons vooral ook amuseren, al bereiden we ons wel steeds voor zoals de toppers. Als ik iets doe, wil ik het ook goed doen. Ik was al zo als copiloot en dat gaat er moeilijk uit (lacht). Als we vooraan zitten bij de tweede rij piloten, zullen we al heel tevreden zijn en daarna zien we wel. De Rallye de Wallonie is een lange wedstrijd waarin veel kan gebeuren”, aldus Miclotte.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer