voetbal

Vincent Mannaert neemt definitief afscheid van Club, voorzitter Bart Verhaeghe neemt aandelen over

Mannaert toen hij zijn afscheid aankondigde in november.© belga

Vincent Mannaert is helemaal weg bij Club Brugge. Hij verlaat de raad van bestuur en voorzitter Bart Verhaeghe neemt zijn aandelen over. “Het was een eer om Club Brugge dertien jaar te mogen leiden als ceo.”

Valerie Van Avermaet

Het was eerder al bekend dat Vincent Mannaert eind dit seizoen zou stoppen als ceo van Club Brugge. De bedoeling was dat hij als aandeelhouder en lid van de raad van bestuur betrokken zou blijven bij de club, daar komt nu verandering in.

Mannaert was ceo van 2011 tot 2024 en verkoopt zijn aandelen aan voorzitter Bart Verhaeghe. Hij verlaat ook de raad van bestuur. De nieuwe ceo, Bob Madou, zal daar zijn plek innemen. Voorzitter Bart Verhaeghe reageert op de website van blauw-zwart. “Vincent stond samen met mij aan de wieg van het huidige Club Brugge. Ik kijk met een warm gevoel terug op de voorbije jaren. Nadat Vincent eerder aankondigde te stoppen als ceo, is dit een logische volgende stap. Hij zal altijd welkom zijn op Club. Door de aandelen van Vincent zelf te verwerven, versterken we de Vlaamse verankering van Club.”

“Onvergetelijke herinneringen”

Ook Mannaert reageerde op zijn definitieve afscheid: “Het was een eer om dertien jaar Club Brugge te mogen leiden. Met de verkoop van de aandelen neem ik nu dus definitief afscheid. Ik koester de vele onvergetelijke herinneringen en wens mijn opvolgers en bij uitbreiding heel de Club alle succes toe.”

Eerder dit seizoen nam Bob Madou de fakkel als ceo al over. Sinds enkele maanden vertoefde Mannaert steeds minder vaak op het oefencomplex van Club Brugge. Madou zei twee maanden geleden in een interview aan het Nieuwblad nog het volgende: “We hebben de afspraak dat hij ons blijft helpen.”