Man (30) die zich uitgaf als ‘Eveline’ moet dan toch langer in de cel blijven

G.R. (30) uit Gent, de man die zich als ‘Eveline’ uitgaf om naaktfoto’s en filmpjes van onder anderen BV’s te bemachtigen, blijft in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling dinsdag beslist. Het parket was in beroep gegaan tegen de beslissing van de raadkamer in Gent, die had geoordeeld dat hij voor de derde keer vrij kon komen onder voorwaarden.

mts
Bron: BELGA

Begin oktober 2020 deden naaktfoto’s en -filmpjes van onder meer Peter Van de Veire, Stan Van Samang en Sean Dhondt de ronde op sociale media. Ze bleken uiteindelijk in de val gelokt te zijn door een jongeman uit Gent, die zich uitgaf als ‘Eveline’ en hen met foto’s en filmpjes van een Australisch model overtuigde om beelden te sturen.

De toen 27-jarige student G.R. werd opgepakt op zijn kot in Gent, na onderzoek van de Federal Computer Crime Unit. Hij legde bekentenissen af en werd vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Het dossier kwam in april 2022 voor verwijzing voor de raadkamer, maar de verdediging diende toen een eerste verzoekschrift tot bijkomend onderzoek in. Terwijl het onderzoek uitgevoerd werd, werd de man eind november 2022 opnieuw opgepakt.

LEES OOK. Vlaamse acteur getuigt over nieuwe poging van ‘Eveline’ om naaktfoto’s te krijgen: “Het was onmiddellijk duidelijk dat hij opnieuw bezig was

De man zou zijn terrein hebben verlegd naar Nederland, waar hij onder de naam ‘Ariana’ geopereerd zou hebben. Hij zat enkele maanden in de cel, maar kwam in maart 2023 opnieuw vrij onder strenge voorwaarden. Begin november 2023 werd de verdachte een derde keer keer opgepakt en aangehouden, omdat hij nieuwe feiten zou gepleegd hebben en daardoor ook zijn eerder opgelegde voorwaarden geschonden had.

LEES OOK. “‘Eveline’ heeft psychiatrische hulp nodig”: volgens gerechtsexperten is de gevangenis niet de juiste plek voor G.R. (29)

De Gentse raadkamer verlengde enkele keren de aanhouding van G.R., maar twee weken geleden oordeelde de raadkamer dat hij opnieuw kon vrij komen onder elektronisch toezicht. Het parket tekende echter beroep aan, waardoor de kamer van inbeschuldigingstelling zich over de verdere aanhouding moest uitspreken. De KI hervormde dinsdag de beslissing van de raadkamer en houdt de man in de cel in afwachting van zijn proces. De verdediging van G.R. geeft nog geen commentaar op de beslissing.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER