Weer loopt het mis bij Standard: hooligans gooien vuurwerk op het veld, wedstrijd tegen KV Mechelen even stilgelegd

© BELGA

Opnieuw is het misgelopen op Sclessin: hooligans van Standard gooiden vuurwerk op het veld als afronding van een protestactie waarbij ze twaalf minuten stil bleven. De spelers bleven op het veld staan, terwijl stewards het vuurwerk verwijderden. Daarna ging de wedstrijd tegen KV Mechelen weer door.

Michael Van Damme

“12 minutes de néant, la seule animation que vous méritez”, “Twaalf minuten niets, dat is de enige actie die jullie verdienen”, stond er te lezen op een spandoek in de spionkop van Standard. De thuissupporters besloten om 12 minuten lang hun ploeg niet aan te moedigen en het anders zo kolkende Sclessin stil te houden.

Maar op het einde van de actie liep het mis: er werd vuurwerk op het veld gegooid waardoor scheidsrechter Michiel Allaerts besloot de wedstrijd stil te leggen.

Stewards ruimden het vuurwerk op en de spelers bleven op het veld staan, waardoor de wedstrijd vrij snel hervat kon worden.

Standard moest de eerste wedstrijd van de play-offs al achter gesloten deuren spelen als straf voor rellen tijdens de bekermatch tegen Anderlecht.

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen