Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

Nieuws
Op verschillende plekken hebben blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor gezorgd. Zo werd een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen getroffen door de bliksem. Dit zorgde volgens spoorbeheerder ProRail voor een "onveilige situatie".
anp
zondag 19 mei 2024 om 19:15 aangepast 22:09
Afbeelding
beeld anp

Tussen Emmen en Nieuw-Amsterdam was het treinverkeer daardoor enige tijd gestremd. Inmiddels is het probleem verholpen en rijden er weer treinen, meldt de NS.

Ook in Limburg zorgde het onweer voor treinproblemen. Daar heeft een blikseminslag geleid tot een overwegstoring waardoor er geen treinen kunnen rijden tussen Roermond en Sittard. Dit gaat zeker tot middernacht duren. Vervangend vervoer in de vorm van bussen is "zeer beperkt", aldus NS. "Helaas zijn er niet altijd genoeg vervangende bussen achter de hand."

Over het oosten en het zuiden van het land trokken zondagmiddag stevige onweersbuien. In de provincies Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg gold code geel.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Pro-Palestijnse aanwezigen verstoren campagnebijeenkomst GL-PvdA

Enkele pro-Palestijnse aanwezigen hebben zondagavond een campagnebijeenkomst van GroenLinks-PvdA in Hilversum verstoord. Beveiligers verwijderden de personen uit de zaal.

Afbeelding

Bij mesaanval in Mannheim verwonde agent overlijdt na coma

De politieagent die vrijdag gewond raakte bij een mesaanval in het Duitse Mannheim is dood. Dat melden het openbaar ministerie van Karlsruhe, het politiebureau van Mannheim en de staatsrecherche. Eerder zondag was hij in een kunstmatige coma gebracht.

Afbeelding

Trump waarschuwt: celstraf kan breekpunt zijn voor aanhangers

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft gesuggereerd dat hem naar de gevangenis sturen een 'breekpunt' kan zijn voor zijn aanhangers.

Afbeelding

Drenkelingen in Maas bij Venlo mogelijk getraceerd

Een sonarboot van de politie heeft zondagnamiddag mogelijk een of beide drenkelingen getraceerd naar wie sinds de ochtend in de Maas bij Venlo gezocht wordt. Het tweetal sprong rond 06.45 uur aan de Maaskade bij Venlo in het water en wordt sindsdien vermist.

Afbeelding

Noord-Korea stuurt geen ballonnen met afval meer naar Zuid-Korea

Noord-Korea laat voorlopig geen ballonnen met allerlei afval meer naar Zuid-Korea vliegen. Dat meldt het land via het officiële Noord-Koreaanse persbureau KCNA.

Afbeelding

Rentebesluit ECB staat centraal in nieuwe beursweek

De beurshandel staat komende week voor een groot deel in het teken van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Die verlaagt naar alle waarschijnlijkheid de rente voor het eerst sinds de historische reeks renteverhogingen in 2022 begon.