Straten vergroenen en minder maaien moet in Mortsel voor meer bloemen zorgen.© RR

Mortsel roept op om deel te nemen aan ‘Maai Mei Niet’ na het vergroenen van enkele straten

Mortsel -

Met het aanbreken van mei is ook de vierde editie van Maai Mei Niet van start gegaan. Stad Mortsel roept zijn inwoners op om deze maand het gras niet te maaien terwijl het zelf meer groen in het straatbeeld wil.

Als meest verharde stad in de provincie Antwerpen, met een verhardingsgraad van 43,7 procent, wil het stadsbestuur stap voor stap meer groen in Mortsel krijgen. De afgelopen maanden deed het enkele inspanningen door de tuin van Hoeve Dieseghem om te vormen tot een hoevetuin waar bloesems, bloemen, kleurrijke bladen en vruchten de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Daarnaast vergroenden straten zoals de Hof Van Riethlaan en Armand Segerslei door het aanbrengen van plantenvakken en straatgroen.

Niet maaien

Deze maand zal Mortsel meedoen aan Maai Mei Niet. Door een maand niet te maaien willen de initiatiefnemers meer biodiversiteit in tuinen en parken zien ontstaan. Op basis van deze themamaand heeft het stadsbestuur het maaibeheer aangepast. In zones waar spelen en sport belangrijk zijn, blijft er intensief en op regelmatige basis maaiwerk verricht worden. In andere zones wordt er afhankelijk van het gebruik extensief gemaaid. Dit betekent slechts één tot twee keer per jaar. (fisp )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel