Wouter Vrancken.© Dick Demey

Van Ferrera tot Vrancken: het Genkse trainerselftal van het afgelopen decennium

Genk -

Wouter Vrancken is de elfde trainer waarvan KRC Genk de jongste tien seizoenen afscheid neemt. Een overzicht, waarin de interimcoaches Cossey, Daerden, Olivieri en Riddersholm niet zijn opgenomen.

Marnik Geukens

KRC Genk ving het seizoen 2014-2015 aan met Emilio Ferrera als hoofdcoach. Ferrera, die enkele maanden voordien had overgenomen van Mario Been, werd echter al na de openingsmatch in Mechelen ontslagen. De Schot Alex McLeish maakte het seizoen verder af.

In het seizoen 2015-2016 was het de beurt aan Peter Maes, die het anderhalf jaar volhield. Hij werd na zijn ontslag opgevolgd door Albert Stuivenberg, die één jaar later moest plaatsruimen voor Philippe Clement.

Clement pakte in zijn tweede seizoen de titel en vertrok naar Club Brugge. Genk koos voor Félice Mazzu, die al na minder dan vier maanden werd vervangen door de Hannes Wolf. De Duitser hield het ongeveer een jaar vol, zijn opvolger Jess Thorup blies na amper zes weken zelf de aftocht richting FC Kopenhagen.

Enter John van den Brom, die iets meer dan een jaar later door Bernd Stock werd afgelost. Het contract van de Duitser liep na een half jaar af, waarna het seizoen 2022-2023 werd aangevat met Wouter Vrancken. Hij was net geen twee seizoenen lang in dienst, meteen een record in het jongste decennium.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer