© Theo Derkinderen

Kasteeldreef loopt onder water

De Kasteeldreef in Lippelo is zaterdagochtend deels onder water gelopen. De voorbije dagen stonden een weiland en de bossen rondom de straat al onder water. Omdat het waterpeil bleef stijgen, liep het water nu op de rijbaan.

tdk

Het overtollige water is volgens de brandweer afkomstig van de Grote Molenbeek in Londerzeel. Daar was het peil in de beek in de loop van de woensdag, door een combinatie van regen en het water van de smeltende sneeuw, heel snel gestegen. Enkele straten in die omgeving liepen ook onder water. De voorbije dagen stroomde het water dan verder door richting Lippelo. Met als gevolg dat de Kasteeldreef deels onder water kwam te staan.

Politie en brandweer sloten één rijstrook af omdat het te gevaarlijk was om er nog met de auto door te rijden. In de buurt van de wateroverlast staan geen woningen. De hulpdiensten blijven de situatie verder opvolgen maar grote problemen worden er niet meer verwacht.

Het is niet de eerste keer dat de Kasteeldreef met wateroverlast krijgt af te rekenen. Enkele jaren bedreigde het water zelfs nog het gekende café De Wandeling. Toen moest de brandweer zandzakjes aanvoeren om erger te voorkomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER