Arne Slot.© EPA-EFE

Liverpool bevestigt komst trainer Arne Slot van Feyenoord: “Zo’n kans kun je als sportman moeilijk negeren”

Liverpool heeft maandag de komst van de Nederlandse trainer Arne Slot van Feyenoord officieel bevestigd. De 45-jarige Slot wordt vanaf 1 juni de nieuwe coach, afhankelijk van het verkrijgen van een werkvergunning.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Slot gaf vorige week vrijdag zelf al toe dat hij naar Liverpool gaat. “Er is nog geen officiële aankondiging, maar ik kan wel bevestigen dat ik daar volgend seizoen trainer ga worden. Maar dat is voor jullie geen verrassing”, zei hij op een persconferentie voor het laatste competitieduel met Excelsior.

(Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Feyenoord ontvangt van Liverpool een niet nader te noemen miljoenenbedrag, omdat Slot in De Kuip nog een doorlopend contract had tot medio 2026. Onder leiding van Slot boekte Feyenoord de afgelopen seizoenen diverse in het oog springende resultaten en was er daarnaast lof voor de aanvallende stijl van voetbal. In Slots eerste seizoen als hoofdtrainer werd de finale van de UEFA Europa Conference League bereikt, waarin de club na een spannende strijd in Tirana nipt haar meerdere moest erkennen in AS Roma.

In seizoen 2022-2023 volgde nog meer succes. Met Slot aan het roer overwinterde Feyenoord voor het tweede achtereenvolgende jaar in Europa en werd de kwartfinale van de UEFA Europa League bereikt. De kroon op het seizoen was evenwel de zestiende landstitel in de geschiedenis van de club, de eerste grote prijs voor Feyenoord sinds 2018. Dit seizoen won Feyenoord voor de veertiende keer de TOTO KNVB Beker, door achtereenvolgens FC Utrecht, PSV, AZ, FC Groningen en in de finale N.E.C. te verslaan.

In totaal stond Slot 148 wedstrijden langs de zijlijn als trainer van Feyenoord. De club wist daarvan 97 duels te winnen, speelde 27 keer gelijk en verloor slechts 24 maal. Met een gemiddeld puntenaantal per wedstrijd van 2,15 — in de Eredivisie alleen zelfs een moyenne van 2,32 — mag Slot zich een van de best presterende trainers van Feyenoord ooit noemen.

(Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geen “eenvoudig” besluit

“Het is bepaald geen eenvoudig besluit om de deur achter je dicht te trekken bij een club waar je zoveel mooie momenten hebt beleefd en met zoveel fijne mensen succesvol hebt samengewerkt”, zegt Arne Slot op de website van de club. “Maar een kans om hoofdtrainer te worden in de Premier League, bij een van de grootste clubs ter wereld, kun je als sportman moeilijk negeren. Ik ben Feyenoord dankbaar dat ze hebben willen meewerken aan deze overstap. Ik heb ongelofelijk genoten van mijn drie jaar bij Feyenoord en heb me vanaf dag één enorm thuis gevoeld, zowel binnen de club als bij de supporters. Toen ik in de zomer van 2021 in Rotterdam begon was ik ervan overtuigd dat het mogelijk was om successen te boeken bij deze prachtige club. Dat we in drie jaar tijd een Europese finale hebben gehaald en meerdere prijzen hebben gewonnen maakt me meer dan trots.”

“Trots ben ik op de spelers en de staf die dag in dag uit keihard hebben gewerkt voor die prestaties. Op alle andere geledingen van de club, die ieder op hun manier hebben bijgedragen aan het succes. En natuurlijk ook op de supporters, die de vele mooie momenten van Feyenoord zo intens en gepassioneerd mee hebben beleefd. Als tegenstander is het al indrukwekkend als je De Kuip binnenstapt, maar als je er echt onderdeel van bent dan voel je het nog zoveel meer.”

“Feyenoord is de club waar ik de eerste grote successen heb mogen vieren in mijn carrière als trainer en ontzettend veel mooie wedstrijden heb beleefd, dus koester ik die herinneringen nadrukkelijk. En als voetballiefhebber zal ik de club ook zeker blijven volgen, niet in de laatste plaats omdat ik er van overtuigd ben dat er in Rotterdam nog heel veel moois in het verschiet ligt. Ik wens Feyenoord en iedereen die deze schitterende club een warm hart toedraagt alle goeds voor de toekomst.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer