© Dick Demey

Steve Bould beseft dat promoveren grote uitdaging wordt: “Maar dat wij kansen creëerden, geeft me vertrouwen”

Door een vroege penalty-goal heeft Lommel SK de heenwedstrijd van de promotiefinale met 0-1 verloren van KV Kortrijk. Trainer Steve Bould beseft dat zijn team zo geen ideale uitgangspositie heeft voor de terugmatch: “Het wordt een uitdaging, maar daar hou ik wel van.”

“Ik ben echt tevreden met wat ik van mijn team heb gezien”, opende Lommel-coach Steve Bould na de nederlaag tegen Kortrijk. “We voetbalden goed en creëerden zeker in het laatste kwartier enkele goede kansen. Er waren toch drie fases in die tweede helft, waar we hun keeper wat meer moesten uittesten.”

LEES OOK. Strafschopdoelpunt nekt Lommel SK tegen KV Kortrijk dat met bonus naar huis gaat voor terugwedstrijd

“Al hadden zij ook kansen, iets te veel naar mijn zin”, ging de trainer verder. “We hebben gemerkt dat als wij op dat hoogste niveau willen meedraaien, dat fysiek meer van ons vraagt. We voelden nu dat zij sneller waren en meer kracht hadden dan de teams op ons niveau.”

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam er na een strafschop, gescoord door Abdelkahar Kadri. “Toen ik het zag gebeuren, kromp ik een beetje in elkaar”, vertelde Bould. “De ref gaf hem eerst niet, maar werd dan naar het scherm geroepen. We hebben een heel seizoen geen VAR gehad en dat heeft ons al genekt. Nu is die er wel, maar is het weer niet goed.”

© Dick Demey

Zuiverder aan de bal

Bould beseft dat zijn team nu geen ideale uitgangspositie heeft voor de terugwedstrijd. “Want de verplaatsing naar Kortrijk is ook voor veel teams uit 1A een grote uitdaging”, wist hij. “Gelukkig hou ik wel van uitdagingen. Zij mogen dan een sterke thuisreputatie hebben, wij hebben het dit seizoen ook goed gedaan op verplaatsing. Het feit dat wij heel wat kansen creëerden, geeft me zeker vertrouwen.”

“Het wordt dus een match om naar uit te kijken”, besluit de Engelse coach. “Dat het een moeilijke match ging worden, wisten we op voorhand. Maar wij gaan niets veranderen en ook daar gewoon op onze manier voetballen. Alleen moeten we aan de bal wat zuiverder zijn, anders gaan zij ons pijn doen.”(johe)

Aangeboden door onze partners