Flore samen met presentator Jeroom.© Play

Flore (14) uit Wiekevorst hoopt ‘Junior bake off’ te winnen: “Ik heb al een eigen webshop”

Heist-op-den-Berg -

Een nieuw seizoen van Junior bake off staat in de steigers. Flore Voet (14) uit Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) mocht deze keer haar baktalent etaleren in de bekende tent. “Ik kreeg drie jaar geleden de smaak van het bakken te pakken toen ik kerststronken maakte”, vertelt ze enthousiast.

Tom Vets

Flore komt alvast uit een gemeente waar baktalent aanwezig is. Afgelopen december won Jante Hoefnagels uit Heist-op-den-berg nog het zevende seizoen van Bake off Vlaanderen. Dat seizoen werd in de zomer van 2023 haast gelijktijdig met de tienervariant ingeblikt.

Flore zit dus best al lang op hete kolen. “Ik liep maandenlang met een geheim rond, wat ik stiekem wel leuk vond”, zegt ze. “Normaal ben ik een flapuit. Niemand wist dat ik had meegedaan. Veel mensen keken raar op toen het nieuws recent gelanceerd werd.”

In feite is het al haar tweede deelname. “Voor de editie van een jaar eerder had ik me ook ingeschreven, maar vooraleer je in de baktent geraakt, zijn er een aantal voorrondes. Toen heb ik het niet gehaald. Een domper, ik twijfelde om het nog eens te proberen. Die voorrondes waren immers ook best intens. Maar nu ben ik blij dat ik de stap heb gezet. Ik had er goede hoop op, want ik merkte dat ik vooruitgang had geboekt tegenover een jaar eerder. Toen het verlossende telefoontje kwam, sprong ik een gat in de lucht.”

De kandidaten van deze editie, met Flore links bovenaan.© Play

Flore is dan ook nog maar een drietal jaar met bakken bezig. “Er was destijds niet echt een aanleiding, ineens was ik ermee bezig. Rond de kerstperiode wou ik kerststronken maken voor familie. Dat viel mee, en nu bak ik haast elke week. Niet eenvoudig, want je bent al gauw enkele uren kwijt. Al ken ik ondertussen voldoende handelingen om het sneller te laten verlopen dan in het begin. Ik bak vooral op bestelling. Al durf ik uit goesting ook gewoon iets voor mezelf te maken.”

“Er was destijds niet echt een aanleiding, ineens was ik ermee bezig. Rond de kerstperiode wou ik kerststronken maken voor familie. Dat viel mee, en nu bak ik haast elke week”

Flore Voet

Deelneemster Junior bake off

Verwacht trouwens geen zwijnenstal in de keuken als Flore klaar is met bakken. “Ik werk gestructureerd in stappen. Ik ben geen chaoot.”

Het bakken moet gecombineerd worden met haar studies natuurwetenschappen. “Op het Heilig Hartcollege van Heist-op-den-Berg. Best een pittige richting. Ik fiets elke dag naar school, zodat de overtollige calorieën verbrand kunnen worden. Ik doe trouwens ook aan volleybal.”

Eigen webshop

Wie iets wil bestellen, kan dat via haar webshop Zoet & tegoed. “Ik stak de site zelf in elkaar. Foto’s van mijn creaties staan trouwens ook op Instagram onder dezelfde naam. Ik maak vooral taarten, maar momenteel bak ik koekjes. Soezen, pralines, illusiecakes… het kan allemaal.”

Eén van de creaties van Flore die je deze lente te zien krijgt.© Play

Blijft het bakken altijd een flinke hobby of wil ze er later professioneel mee aan de slag? “Op dit ogenblik droom ik ervan om Zoet & tegoed zo groot mogelijk te maken. Maar ik wil toch iets achter de hand hebben, mocht het niet lukken. Misschien ga ik nog een bakcursus in het avondonderwijs volgen om nog meer kennis op te doen.”

De opnames vonden plaats op een kasteeldomein in het Brusselse.© Play

De focus van Flore ligt louter op het bakken. “Ik ben helemaal niet in to koken. Dat doe ik niet zo graag. De twee kan je niet vergelijken, en ik kan van koken veel minder genieten omdat ik er niet veel creativiteit in kwijt kan. Bakken doe je vaak om een ander mee te plezieren, en ik kan in mijn creaties all the way gaan met kleurtjes, glitters en versieringen. Dat heb je bij koken niet. Ik hou ervan om die Flore-sparkle in mijn taarten te stoppen. Het oog wilt ook wat, en ik hecht veel belang aan de presentatie.”

“Bakken doe je vaak om een ander mee te plezieren, en ik kan in mijn creaties all the way gaan met kleurtjes, glitters en versieringen. Ik hou ervan om die Flore-sparkle in mijn taarten te stoppen. Het oog wilt ook wat”

Flore Voet

Deelneemster Junior bake off

Mopjes van Jeroom

Aan Junior bake off heeft ze fijne ervaringen overgehouden, hoewel het intens was. “De eerste opnamedag in de tent, opnieuw in Sint-Pieters-Leeuw, ging samen met veel stress. Je hebt thuis altijd zeeën van tijd. En plots krijg je slechts twee uur om een spektakelstuk te maken. Dat was heftig. Dat presentator Jeroom geregeld langskwam voor een babbel, vond ik niet zo erg. Zijn mopjes zorgden voor een welgekomen afleiding. Dan kon ik even alle stress vergeten.”

De zenuwen waren vooral voor het oordeel van de jury. “Zouden Regula Ysewijn en Dominique Persoone het wel lekker vinden? Dat West-Vlaams brabbeltaaltje van Dominique begreep ik niet helemaal, maar ik deed mijn best. (lacht) Na de opnamedag was ik ’s avonds stikkapot door de adrenaline.”

‘Junior bake off’, GoPlay en Play4, vanaf zaterdag 20 april om 20 uur

De jury mocht weer heel wat lekkers proeven.© Play

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER