© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Open brief aan minister: “Moet Limburg Bokrijk blijven?”

Naar aanleiding van de lancering van de Mobiscore heeft een Limburger op de Facebookpagina ‘Schrijfsels’ een open brief geschreven aan de ministers. De schrijver klaagt het gebrekkige openbaar vervoer in Limburg aan.

LEES OOK. Hoe ‘goed’ is jouw woning gelegen? Bereken het hier

Lees hieronder de volledige open brief:

Beste bedenker of ontwikkelaar van de Mobiscore, beste ministers,

Wat zijn we blij dat er in ons kikkerlandje veel aandacht is voor het milieu. Eindelijk wordt er 2 keer nagedacht voordat men een propje papier uit het raam gooit. Ook de idee achter lage emissiezones begrijp ik (ik ben geen voorstander, want ik rijd met een oude, maar prima auto waarmee ik de zone niet in mag, maar ik begrijp wat men denkt te bereiken).

Vandaag hoorde ik het nieuws van de #Mobiscore. Mooi initiatief, maar wat is het doel? Gaan de ministers nu kijken naar waar te weinig openbaar vervoer is en daar conclusies uit trekken? Of zullen ze het houden bij het straffen van de Limburgers en mensen op het platteland?

Ik schreef al eerder een tekst over hoe belabberd het openbaar vervoer in Limburg is. Die tekst is zelfs tot bij een minister geraakt. Ik kreeg een antwoord als: “We begrijpen je standpunt, maar ik ben voor de bussen en niet voor de treinen, dus ik kan niets doen.”

Gedaan. That’s it.

#Limburg moet #Bokrijk blijven in de ogen van onze ministers. We betalen geen cent belastingen minder omdat onze bussen slechts sporadisch rijden, of omdat de dichtstbijzijnde trein hier 30 km vandaan vertrekt.

Het is eigenlijk wraakroepend. Gelukkig rijdt er in zomer nog een toeristisch treintje door Maaseik (een aanrader trouwens), om ons het gevoel te geven dat we niet écht vergeten worden.

Helaas lijkt dit het beleid: Brussel en Antwerpen worden geknuffeld en bejubeld, Limburg wordt gezien als ‘leuk om te fietsen’.

Als wij geen #Limburgers waren, zouden we op straat komen en met stenen of vlaai gooien. Maar wij zijn die lieve, vriendelijke Limburgers, die niet met stenen gooien naar hun vijanden, maar er een stuk vlaai mee gaan eten (hoogstens ‘per ongeluk’ een kersenpit in de kersenvlaai laten zitten om hen toch een steekje te geven).

Wij ontvangen jullie met open armen, elke keer opnieuw.

Maar toch zou ik jullie graag vragen om bij een nieuwe regel die jullie verzinnen ook rekening te houden met ons, de Limburgers.

Met goedlachse groeten,

Een Limburger en #Wereldburger (zonder trein)