Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Twee Nederlandse vrouwen door vier mannen verkracht in hotelkamer tijdens weekendje Antwerpen

De Roxy in Antwerpen.Beeld Klaas De Scheirder

Afgelopen weekend zijn twee jonge Nederlands vrouwen van 21 en 22 jaar in hun hotelkamer in Antwerpen door vier mannen verkracht. De vrouwen gingen vrijdagavond uit in discotheek Roxy, waar ze waarschijnlijk werden verdoofd. Nadien ging een van de mannen met hen mee naar hun hotelkamer. Hij zou vervolgens de andere mannen hebben binnengelaten. Vier verdachten werden aangehouden door de onderzoeksrechter.

, en

Alle vier de verdachten zijn twintigers uit het Antwerpse met een blanco strafblad. Ze worden verdacht van verkrachting, diefstal en schuldig verzuim. Dat meldt het parket.

Parketwoordvoerster Lentl Jespers zegt aan onze krant dat het om zwaarwichtige feiten gaat. "Wij hebben duidelijke aanwijzingen dat er een verkrachting heeft plaatsgevonden. Of de slachtoffers gedrogeerd werden, moet verder onderzoek uitwijzen."

'We weten nog dat we in de discotheek waren. Daarna is er één zwart gat'
Slachtoffers tegenover Verbist

Zwart gat

De jonge meisjes wilden tijdens hun weekendje weg graag Antwerpen ontdekken én hadden kaartjes voor de Ballin Night die in discotheek Roxy werd gehouden. De Nederlandse rapper Ronnie Flex trad er samen met enkele Nederlandse dj’s op. In de discotheek raakten de meisjes met vijf mannen aan de praat, maar dat is ook ongeveer het laatste wat ze zich van die avond herinneren. We weten nog dat we in de discotheek waren”, zo verklaarden ze aan de politie. “Daarna is er één zwart gat.”

Het is waarschijnlijk dat de vrouwen in de discotheek werden verdoofd met een bedwelmend middel. Eén van de mannen zou met de meisjes zijn teruggekeerd naar hun kamer in een prestigieus boetiekhotel in het centrum. Nadien zou hij de andere mannen hebben binnengelaten.

Blanco sleutelkaarten

De zaakvoerder van het boetiekhotel benadrukt dat zijn hotel volledig beveiligd is. "De buitendeur van het hotel gaat op slot om 22 uur tot 8 's morgens. Dan is er een nachtwaker. Verliest een gast zijn sleutelkaart, dan weet niemand van welk hotel die kaart komt. Het gaat om blancokaarten, zonder naam van hotel of kamernummer."

"De nachtwaker heeft 's nachts twee Afrikaanse jongens buitengezet die een kamer wilde huren omdat hun vriend er met iemand logeerde. De nachtwaker is aan de kamer van het koppel geweest en hoorde daar een relaxed, ontspannen gesprek. De vijf mannen moeten de hele nacht in de hotelkamer hebben doorgebracht. Om 8.20 uur zag een receptioniste hoe de vijf naar beneden kwamen, en naar buiten wandelden. Enkele uren later zijn de Nederlandse gasten wakker geworden en merkten zij dat ze bestolen waren. Dan begon het hen ook te dagen dat er die nacht mogelijk nog andere dingen waren gebeurd." 

Om kwart over zeven ’s avonds daagde een van de mannen opnieuw aan het hotel op, op zoek naar de vrouwen, die intussen al terug naar Nederland waren gereisd. Het personeel schakelde hun baas in, die onmiddellijk naar zijn hotel snelde. “Ik ben meteen naar het hotel gekomen”, vertelde de eigenaar eerder aan Het Nieuwsblad. “Ik heb die kerel ter plekke gehouden, samen met mijn gevaarlijk uitziende hond, tot de politie er was. Het waren 17 lange minuten, maar hij zou niet vertrekken. Over mijn lijk.”

De hoteluitbater wil zich burgerlijke partij stellen tegen de verdachten.