Thomas Detry.© Getty Images via AFP

Belgisch olympiër Thomas Detry blijft op dreef en start sterk aan PGA Championship

Met een openingsronde van 66 slagen heeft Thomas Detry (31) zich in de top van het klassement gegolfd op het prestigieuze PGA Championship (25 miljoen dollar) dat plaatsvindt op de Valhalla golfbaan in het Amerikaanse Louisville, Kentucky.

Maarten Delvaux
Bron: BELGA

De 31-jarige Brusselaar, die op de tweede parcourshelft van start ging, putte op zijn eerste negen holes vier birdies weg, waarna hij op zijn laatste negen hole nog twee birdies in de cup zag verdwijnen, waartussen hij een keer in de fout ging. Detry, die op de Spelen van Parijs ook België zal vertegenwoordigen, is aan een sterk seizoen bezig is: hij eindigde op de vierde plaats in de AT&T Pebble Beach en werd runner-up in de Houston Open. Hij telt na achttien holes 4 slagen meer dan de Amerikaan Xander Schauffele, die een recordronde liep van 62 slagen, 9 onder par. 

(Lees verder onder de Instagram-post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 30-jarige Schauffele, die in 2021 Olympisch goud behaalde in Japan en al zeven keer succesvol was op de Amerikaanse PGA Tour, telt 3 slagen voorsprong op zijn landgenoten Tony Finau, Sahith Theegala en Mark Hubbard. Detry deelt de vijfde plaats met de Noord-Ier Rory McIlroy, ’s werelds nummer twee, de Amerikanen Tom Hoge, Collin Morikawa, de kampioen van 2020 en Maverick McNealy, de Zuid-Koreaan Tom Kim en de Schot Robert Mcintyre.

De Amerikaan Brooks Koepka, de drievoudige en tevens de regerende kampioen en zijn landgenoot Scottie Scheffler, de nummer één op de wereldranglijst, volgen op een gedeelde twaalfde plaats met 5 slagen meer dan Schauffele.

De ondertussen 48-jarige Tiger Woods, viervoudig kampioen, opende met een ronde 72 slagen en een gedeelde 85ste stek. 

Het Players Championship wordt beschouwd als de vijfde major van het golfseizoen en is met zijn prijzenpot van 25 miljoen dollar het hoogst gedoteerde toernooi van het PGA Tourseizoen. Voor de winnaar is er 4,5 miljoen dollar weggelegd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer