© BELGA

Yellow Tigers openen European Golden League-campagne met 3-1-zege tegen Spanje

De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 14) zijn in het Zweedse Lund hun campagne in de European Golden League begonnen met een 3-1-overwinning tegen Spanje (FIVB 31). De setstanden waren 28-30, 25-16, 25-18 en 25-16. De Belgische vrouwen hebben zo het maximum van drie punten na een wedstrijd.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

De Yellow Tigers spelen de komende twee weken nog vijf wedstrijden. Zondag (om 15 uur) volgt het tweede groepsduel tegen gastheer Zweden (FIVB 27). Nadien keren de Belgische vrouwen terug naar huis voor wedstrijden in Beveren tegen Estland (FIVB 49), volgende week vrijdag om 20u30, en Kroatië (FIVB 36), volgende week zondag om 18 uur. De laatste twee matchen, tegen Tsjechië (FIVB 18) op zaterdag 1 juni om 17 uur, en tegen Oekraïne (FIVB 19), op zondag 2 juni om 17 uur, worden gespeeld in Polen.

De European Golden League is een competitie tussen twaalf landen. De top vier plaatst zich voor de Final Four. De winnaar en runner-up daarvan mogen naar de Challenger Cup, die geldt als kwalificatie voor de prestigieuze Volley Nations League. De Belgische vrouwen mikken voluit op die top vier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal