© Politie Antwerpen

Geseinde motorrijder met rijverbod blijkt ook onder invloed van drugs en alcohol

In de omgeving het van Eilandje deed de Antwerpse politie zaterdagavond en -nacht een verkeerscontrole. Daarbij was er extra aandacht voor alcohol en drugs in het verkeer. Een motorrijder viel op in uiterst negatieve zin.

jtp

De man testte positief op drugs en alcohol. Hij bleek daarnaast ook geen rijbewijs te bezitten. Dat was nog tweeënhalf jaar ingetrokken na eerdere inbreuken. Tot slot stond de man ook geseind voor een voorlopige aanhouding, tot de strafuitvoeringsrechtbank een uitspraak in een zaak had gedaan. Het parket besliste dan ook om de man aan te houden.

In totaal werden vier rijbewijzen ingetrokken omdat de bestuurders onder invloed waren van alcohol. Twee bestuurders waren onder invloed van drugs. Eén Nederlander die te veel had gedronken, kon de boete van 578 euro niet onmiddellijk betalen. Zijn wagen werd dan ook ingehouden.

Daarnaast waren er nog tal van andere inbreuken. Eén leerling-bestuurder overtrad de regels van zijn voorlopig rijbewijs, een andere bestuurder had helemaal geen geldig rijbewijs op zak. Een persoon had zijn gordel niet om, terwijl een bromfietser zonder helm rond reed. Een wegpiraat die te snel reed, kreeg een onmiddellijke inning voor onaangepaste snelheid. Een iemand negeerde een rood verkeerslicht, één bestuurder bleek rond te rijden met een vervallen keuring.

Tot slot vlogen dertien wagens op de bon omdat ze verkeerd geparkeerd stonden. Zeven auto’s bleken de busstrook te gebruiken als parkeerstrook. De politie liet twee wagens takelen die hinderlijk geparkeerd stonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER