‘Geluid van QMusic’ wordt niet geraden: Pieter wint 20.000 euro met geluid van reiskoffer

© Qmusic

Pieter Van Ryckeghem mocht woensdagochtend een cheque van 20.000 euro in ontvangst nemen in de studio van radiozender Qmusic. De 33-jarige Wingenaar won ‘Het Geluid van Qmusic’.

slr

In het spelletje Het Geluid kunnen luisteraars een geluid insturen en anderen moeten dan raden wat het is. Het startbedrag is 2.500 euro en bij elke foute gok komt er 100 euro bij. De luisteraar die het geluid kan raden, wint de pot. Als het niet wordt geraden voor de grens van 20.000 euro gehaald wordt, dan wint de inzender dat bedrag.

Pieter stuurde het geluid in van het inschuiven van de trekstang van een reiskoffer. “Het was eigenlijk mijn beste vriend Jeffrey die op het idee kwam”, zegt de kersverse winnaar. “Hij woont echter voor zijn werk in Jakarta en luisterde enkel via internet naar Qmusic. Hij stuurde via de Qmusic-app enkele geluiden in, maar het geluid van de reiskoffer is bij mij thuis opgenomen.”

In de afgelopen zes weken waagden precies 175 luisteraars hun kans, maar niemand kon het raden. Enkele luisteraars hadden het bijna juist. Er werd maar liefst 34 keer geschoven met allerlei spullen zoals wc-rollen en bureaustoelen, maar er zaten ook enkele grappige gokken bij. Zo gokte iemand op het geluid van een worstelaar die een andere worstelaar op de grond duwt.

“In het begin dacht ik niet dat we het zouden halen, maar na een paar weken begon de hoop toch wel te groeien”, zegt Pieter. “De opluchting was dan ook groot woensdagmorgen.” De pot zal nu mooi verdeeld worden onder beide vrienden. Daar hebben beide vrienden geen probleem mee. “We kennen elkaar al heel lang”, zegt Pieter. “Jeffrey was ook de getuige op mijn trouwfeest en we hebben nog samen voetbal gespeeld.” Met het geld zal Pieter een mooie citytrip maken. De overschot gaat naar de verbouwingen aan zijn woning.

Hij zakte woensdagmorgen af naar de Qmusic-studio om samen met het ochtendduo Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen de laatste gok live mee te maken. Zijn vriend Jeffrey keek mee via de computer in Jakarta. Het is nog maar de derde keer dat de bedenker van Het Geluid de 20.000 euro haalt. De vorige winnaar, Ilse Bouckaert, was afkomstig uit Tielt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen