© Werner Jansen

© Werner Jansen

© Werner Jansen

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Leerlingen van GBS De Zevensprong leven zich in in een zelfgekozen boek

Tongeren -

Ze kregen echt wel een originele opgave, de leerlingen van de derde graad bij GBS De Zevensprong in Piringen. Een zelfgekozen boek bespreken door je in te leven in één van de hoofdpersonages. De leerlingen moesten zich verkleden en het verhaal in de 'ik-vorm’ vertellen, alsof ze het zelf hadden meegemaakt.

Werner Jansen

Alle leerlingen kwamen met mooie presentaties. Zo bijvoorbeeld ook Joachim, tuk op ridderverhalen, kastelen, draken. Hij koos het boek over Koning Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel. Vooral het hoofdstuk over het zwaard in de steen vond hij nogal intrigerend.

Samen met zijn grote zus had hij eigenhandig een rots in elkaar geknutseld met daarin het fameuze zwaard. Met een geleende replica van een echte ridderhelm en handschoenen bracht Joachim zijn relaas als Koning Arthur. De overwinning van de Rode Draak, de steen, Merlijn, Ridder Lancelot en zoveel meer avonturen van de ridders van de Ronde Tafel, kortom al die belevingen passeerden de revue.

Het was wel een hele onderneming, omdat zo’n helm echt zwaar weegt en hij ook enkele minuten zijn beurt moest afwachten. Zijn klasgenoten volgden zijn betoog met nieuwsgierige aandacht. Ze mochten achteraf natuurlijk ook vragen stellen. De hele week mogen om beurt de klasgenoten hun gelezen boek ‘ver-beelden’. Of hoe je van een stugge boekbespreking een boeiende, interactieve beleving maakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer