Direct naar artikelinhoud
Belgisch voetbal

Anderlecht zet Vanhaezebrouck op straat: “Te weinig punten, te snel uit de beker”

Hein Vanhaezebrouck, hier tijdens de recentste Europese match van Anderlecht tegen Zagreb. Onder meer in de Europa League presteerde paarswit niet goed.Beeld AP

 Enkele uren na de 2-1 nederlaag bij Cercle Brugge heeft de clubleiding van Anderlecht ingegrepen. Trainer Hein Vanhaezebrouck kreeg te horen dat hij is ontslagen. De 54-jarige Belg werkte iets meer dan een jaar voor de Belgische topclub.

“De ploeg haalt te weinig punten en is te snel uitgeschakeld in de beker en de Europa League”, zegt sportief directeur Michael Verschueren.

“Na de tegenvallende resultaten en het geleverde spel heeft de directie van RSC Anderlecht vanavond unaniem beslist om de samenwerking met coach Hein Vanhaezebroeck te beëindigen”, valt op de website van de Brusselaars te lezen.

“We hopen dat we het tij snel kunnen laten keren”, luidt het bij Verschueren. “We willen Hein Vanhaezebrouck bedanken voor het harde werk voor de club.”

Op 11 punten van leider

Anderlecht overleefde de poulefase van de Europa League niet, en won zelfs geen enkele keer in die competitie. De ploeg werd bovendien uitgeschakeld door tweedeklasser Union in de Beker van België (0-3). De Belgische recordkampioen staat in de Belgische competitie op de vierde plaats, op 11 punten van leider Racing Genk.

Vanhaezebrouck leidde AA Gent in 2015 voor het eerst naar de Belgische titel. De Belg stapte eind september vorig jaar op in Gent, omdat hij bij Anderlecht aan de slag wilde gaan. Hij wist de meest succesvolle club van België echter niet aan een prijs te helpen.

De clubleiding hoopt op korte termijn een opvolger voor Vanhaezebrouck te kunnen presenteren.