© AFP

Turijnse politie haalt voormalige topspits David Trezeguet dronken van achter het stuur: “Opvliegend en onrespectvol”

Voormalig topaanvaller David Trezeguet is woensdagnacht betrapt op dronken rijden in Turijn. Dat berichten diverse Italiaanse media vrijdag. De intussen 41-jarige Fransman keerde omstreeks 1u ‘s nachts terug van een feestje bij vrienden en werd tegengehouden door de politie.

Minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, reageerde op sociale media al op de feiten. “Ik bedank de politie van Turijn en zal het gedrag van een ‘kampioen’ met de sluier der liefde bedekken.”

Trezeguet zou zich tijdens de controle “nerveus, opvliegend en onrespectvol” gedragen hebben en in eerste instantie geweigerd hebben een alcoholtest te ondergaan. Volgens Italiaanse media bedroeg zijn promillegehalte tussen de 1,5 en 1,7.

© AFP

David Trezeguet was als speler tien seizoenen actief bij Juventus (2000-2010) in Turijn en veroverde er twee landstitels (2002 en 2003). Momenteel is hij ambassadeur van de club. Met Frankrijk werd hij zowel wereldkampioen (1998) als Europees kampioen (2000). Op het EK in België en Nederland besliste hij de finale tegen Italië met een Golden Goal.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer