Diallo (links) en zijn team zijn klaar om opnieuw klanten te ontvangen in Kasteel Walburg.© yjs

Kasteel Walburg heropent met chef Diallo: “We gaan ons nog meer richten op gezinnen met kinderen”

Sint-Niklaas -

Brasserie Kasteel Walburg in het stadspark in Sint-Niklaas heeft opnieuw de deuren geopend. Na het faillissement van de vorige uitbaters neemt chef Diallo (38) nu de touwtjes in handen om de zaak opnieuw uit te bouwen tot een vaste waarde in de Wase hoofdstad. “We hopen dat mensen snel hun weg naar hier terugvinden.”

Yannick Joos

Op amper een paar weken tijd stoomden Diallo en zijn team de bekende horecazaak in het Romain De Vidtspark opnieuw klaar om klanten te ontvangen. Mamadou Diallo, beter bekend als Diallo, werkte sinds de opening in 2015 zelf als chef-kok in Kasteel Walburg en neemt nu de hele uitbating voor zijn rekening.

LEES OOK. Chef Diallo neemt roer over in brasserie Kasteel Walburg: “Een zaak als deze mocht gewoon niet verdwijnen”

“Al was en ben ik niks zonder het team”, steekt Diallo van wal. “Zonder hen hadden we het allicht niet gehaald om nu al de deuren te openen. Ik heb er altijd van gedroomd om een eigen zaak te hebben, maar had nooit gedacht dat het Kasteel Walburg zou zijn. Ik ben blij dat ik, nogmaals, samen met het personeel de kans krijg om deze prachtige zaak in het midden van het stadspark voort te zetten.”

Zon op het terras

Aan wat de klanten op hun borden voorgeschoteld krijgen, verandert dus nagenoeg niks. “Mensen zullen hier nog steeds onze populaire vol-au-vent kunnen eten”, zegt Diallo. “We gaan ervan uit dat de Sint-Niklazenaren ook blij zullen zijn dat er op dat vlak niet te veel zal veranderen, al willen we ons voortaan nog meer richten op gezinnen met kinderen. Op het terras zelf wordt straks ook de grote overkapping weggenomen zodat iedereen die dat wil, kan genieten van de zon.” (Lees verder onder de foto)

Kasteel Walburg is gelegen in het Sint-Niklase stadspark.© yjs

Diallo is overtuigd van het potentieel van Kasteel Walburg, maar geeft tegelijk aan dat er een tandje bijgestoken zal moeten worden om de moeilijkere herfst- en wintermaanden te overbruggen. “De stad Sint-Niklaas is eigenaar van het pand en zorgt mee voor een tijdelijke oplossing voor de dure energiefacturen”, klinkt het.

Verlichting in stadspark

“Aangezien het kasteel een beschermd monument is, kan je hier niet zomaar de ramen gaan veranderen of andere werkzaamheden doorvoeren. Voor ons is het ook cruciaal dat er degelijke verlichting komt tussen het kasteel en de Parklaan, zodat mensen zich op een veilige manier naar hier kunnen verplaatsen. Daarnaast willen we in de winterperiode ook kleinere evenementen organiseren en sluiten we niet langer de deuren op zondag. Op die dag willen we een brunch aanbieden, want in de stad zijn niet zo veel plaatsen waar je op zondagmiddag iets kan gaan eten.”

https://walburg.be

© yjs

© yjs

© yjs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER