© Getty Images

“Zolang ik me goed voel, blijf ik doorgaan”: Lionel Messi wil nog lang niet aan voetbalpensioen denken

Lionel Messi is op zijn 36e nog lang niet aan stoppen toe, zo vertelde het Argentijnse wonderkind zelf in een podcast van de Saoedische mediagroep MBC. De speler van Inter Miami zegt dat hij pas met voetbalpensioen zal gaan “als hij voelt dat hij z’n ploegen niets meer kan bijbrengen”.

Marnix Taes

Op zijn 36e heeft Messi het voetbal zowat uitgespeeld. De kleine dribbelaar uit Rosario won met FC Barcelona vier keer de Champions League en drie keer het WK voor clubs, werd met de Argentijnse nationale ploeg ook wereldkampioen in Qatar en mocht ook acht Gouden Ballen in zijn prijzenkast zetten. Sinds vorige winter doet hij het echter wat rustiger aan in de MLS bij Inter Miami.

“Vanaf het moment dat ik besef dat ik niet meer presteer, dat ik geen plezier meer heb en dat ik mijn teamgenoten niet meer kan helpen, zal ik zelf zeker de knoop doorhakken”, vertelt Messi over een eventueel voetbalafscheid. “Ik ben heel zelfkritisch. Ik weet wanneer ik goed ben, wanneer ik slecht ben, wanneer ik goed speel, wanneer ik slecht speel... En wanneer ik voel dat het tijd is om de stap te zetten, zal ik dat zeker doen. Maar als ik me goed blijf voelen, zal ik altijd proberen om door te blijven gaan.”

De kleine Argentijn onthulde wel dat hij zou gestopt zijn als international, als hij met La Albiceleste geen wereldkampioen was geworden. Messi richt zich namelijk op een tweede Copa America (hij won er al een met Argentinië in 2021; red.), maar moet dan wel fit zijn. De dribbelaar miste namelijk de afgelopen twee interlands tegen El Salvador en Costa Rica wegens een hamstringblessure.

Wat hij wil doen na zijn voetbalcarrière? “Ik heb daar eerlijk gezegd nog niet over nagedacht, omdat ik nú van mijn leven wil genieten. Dag na dag. Op dit moment voetbal ik nog heel graag en daarom wil ik zeker nog een tijdje blijven spelen. Welke doelen ik nog heb? Niks concreets. Ik heb het geluk dat ik alles heb kunnen bereiken waar ik ooit van gedroomd heb. Op én naast het veld.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer