6 doden en 50-tal arbeiders onder het puin na instorting gebouw in Zuid-Afrika

© REUTERS

Na de instorting van een gebouw in aanbouw in het Zuid-Afrikaanse George, op zo’n 400 kilometer ten oosten van Kaapstad, zijn zeker zes personen om het leven gekomen. Een vijftigtal arbeiders ligt nog steeds onder het puin, aldus de lokale autoriteiten.

mtm
Bron: BELGA

Op het moment van het drama bevonden zich ongeveer 75 mensen op de werf. Daarvan werden er intussen al 24 overgebracht naar het ziekenhuis. Zes personen overleden in het ziekenhuis aan hun verwondingen.

Over het lot van de zowat 50 andere vermisten is nog niets bekend. Een honderdtal reddingswerkers is ter plaatse en zocht de hele afgelopen nacht naar overlevenden in het puin van het vijf verdiepingen tellende gebouw.

Wat de instorting van het vijf verdiepingen tellend gebouw heeft veroorzaakt, is momenteel niet bekend.

Reddingswerkers leggen contact met 11 mensen onder het puin

Reddingswerkers hebben in Zuid-Afrika contact kunnen leggen met elf mensen die vastzitten onder het puin van een ingestort gebouw. Dat heeft een verantwoordelijke van die reddingsdiensten dinsdag gezegd op een persconferentie.

“We hebben contact met elf mensen”, zei Colin Deiner, hoofd reddingsoperaties, waaronder “vier die vastzitten in een kelder”. Zowat vijftig mensen worden nog vermist. De prioriteit voor reddingswerkers is om eerst iedereen vanonder het puin te krijgen, zei Deiner op een persconferentie.

Daarna “zullen we beginnen met het ruimen” van het puin omdat “er nog overlevenden onder kunnen zitten”, voegde hij eraan toe, in de hoop ook deze fase in de loop van de dag te kunnen aanpakken.

© AFP

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen