Jado Bleyenberg, hier aan de slag vorige zaterdag in Zele met de latere winnaar Rico Vandamme in zijn spoor, wil woensdag opnieuw uitblinken.© Bram Van Lent

Wielrennen Beloften: Omloop van het Waasland

Kieldrechtenaar Jado Bleyenberg wil geen grijze muis zijn in Omloop van het Waasland: “Achtste plaats in Zele geeft moed om er ook in eigen streek tegenaan te gaan”

Stekene -

De Omloop van het Waasland neemt woensdag een nieuwe start. De wedstrijd, nog altijd met start in Lokeren en aankomst in Stekene, wordt voor het eerst niet in maart maar wel op 1 mei gereden en staat vanaf nu ook op de internationale UCI-kalender.

Ivan Elegeert

“Voorlopig nog als een wedstrijd van tweede categorie, maar we hebben de ambitie om door te groeien”, klinkt het bij de ambitieuze organisator Kris Van Duyse. “Het deelnemersveld bestaat dit jaar voorlopig wel nog uit veertien continentale ploegen en elf clubteams. Echte toppers maar ook volwaardige profteams van het niveau Flanders-Baloise of Bingoal-WB Bruxelles zijn er helaas nog niet bij. Maar met 175 renners verwachten we toch een spannende wedstrijd zonder uitgesproken topfavorieten.”

Voor Jado Bleyenberg (Kieldrecht) wordt de Omloop een van de weinige kansen om zich in eigen streek te laten gelden. Bleyenberg stapte vorig seizoen over van het DCR-team naar Urbano-Vulsteke. “Ik ben blij met de kans die ik in deze ploeg heb gekregen. Ik heb het er heel goed naar mijn zin: het materiaal en de omkadering, maar ook het programma is top. En het draait ook heel goed. Goede resultaten bepalen nu eenmaal de sfeer.”

Zelf kon Bleyenberg dit seizoen nog geen potten breken. “Mijn seizoensbegin was nochtans goed, maar nadien werd ik ziek en raakte ik wat uit vorm. De voorbije dagen ging het duidelijk weer beter. In Zele kon ik vorige zaterdag in de finale een rol van betekenis spelen en werd ik achtste. Dat geeft moed om er ook in eigen streek tegenaan te gaan.”

Opletten

“Met 175 deelnemers en heel wat smalle wegen, waarvan ook een groot deel over kasseien, zal het erop aankomen om in de Omloop van het Waasland heel aandachtig te zijn. Elk jaar gaan er wel renners tegen de grond en ontstaan er scheuren in het peloton. Met heel wat open vlaktes kan ook de wind zijn rol spelen. Het komt er dus op aan om goed voorin te blijven. Ik wil in elk geval mee zijn met de vlucht, om zo te anticiperen op de finale. Het is een wedstrijd van 1.2-niveau, de inzet is dus groot. Ik ben laatstejaarsbelofte en weet dus dat er ook bij Urbano van mij resultaten verwacht worden. Ik wil die verwachtingen zeker inlossen.”

Praktisch

Start om 13.30 uur aan het Daknamstadion in Lokeren. De renners rijden dan vijf rondjes in en rond Lokeren, Daknam en Eksaarde en maken daarna de doorsteek naar Stekene en Kemzeke waar nog acht lokale ronden worden gereden. Aankomst rond 17.30 uur op de N403 in het centrum van Kemzeke.

Voornaamste ploegen en deelnemers: Van Rysel-Roubaix (Leroux), Alpecin-Deceuninck Devo Team (Vandebosch, Vandeputte, Wyseure), Tarteletto-Isorex (Dupont, Goeman), Israël-Premier Tech Academy (Van Tricht), Volkerwessels (Vermeltfoort), DCR Cycling Team (Squirre, Jorre Smet), Team Cibel-Cebon (Van Damme, Seye, Baugnies), Urbano Vulsteke (Bleyenberg), Vetrapo B Close (Verhofstadt).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER