© Getty Images

Thibau Nys is leider af in Ronde van Romandië na natte tijdrit, dubbelslag voor UAE Team Emirates

Brandon McNulty (UAE Emirates) heeft vrijdag de derde etappe in de Ronde van Romandië (WorldTour) gewonnen. In een tijdrit van 15,5 kilometer was de 26-jarige Amerikaan in Oron dertien seconden sneller dan zijn landgenoot Magnus Sheffield. De Oostenrijker Felix Grossschartner werd op vijftien seconden derde. Thibau Nys werd 71ste en verliest zijn gele leiderstrui af aan Juan Ayuso, de Spaanse kopman van UAE Team Emirates die vierde werd.

Vincent Van Genechten

Terwijl de vroeg gestarte McNulty op droge wegen reed, werkten de klassementsrijders hun opdracht tegen de klok in de regen af. Desondanks was Juan Ayuso slechts 21 seconden trager dan zijn ploegmaat McNulty. Het leverde hem een vierde plaats in de daguitslag en de gele leiderstrui op. Die nam hij over van Thibau Nys (Lidl-Trek). Ilan Van Wilder, in de tijdrit negende op dertig seconden, klom in de stand naar de tweede plaats op. Voor eindwinst heeft hij zeven seconden goed te maken op Ayuso.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Rus Aleksandr Vlasov is op tien seconden derde. De Spanjaard Carlos Rodriguez, vierde op elf seconden en de Fransman Lenny Martinez, vijfde op 0:23, staan ook nog binnen de halve minuut. Thibau Nys zakte naar de veertiende stek, op vijftig seconden.

McNulty, nationaal kampioen tegen de klok, boekte zijn vijfde zege van het seizoen, na rit- en eindwinst in de Ronde van Valencia (2.Pro), tijdritwinst in de UAE Tour (WT) en de GP Miguel Indurain (1.Pro).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De vierde etappe brengt het peloton zaterdag over 151,7 kilometer van Saillon naar Leysin. De koninginnenrit met aankomst bergop wordt gekruid door twee beklimmingen van eerste categorie, een van tweede en twee van derde. De slotklim naar Leysin is 13,4 kilometer lang en 6,1 procent steil. Zondag eindigt de 77e Ronde van Romandië in Vernier (Genève), waar een massasprint verwacht wordt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen