Er blijken weinig voordelen verbonden aan de keuze voor domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur. En zulk contract stopzetten, kan bovendien heel wat voeten in de aarde hebben.
Volledig scherm
Er blijken weinig voordelen verbonden aan de keuze voor domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur. En zulk contract stopzetten, kan bovendien heel wat voeten in de aarde hebben. © ThinkStock

Waarom domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur vaak geen goed idee is

IndependerNet zoals bij sommige energiecontracten, kan je er ook voor kiezen om je telecomfactuur automatisch of via domiciliëring te betalen. Dat is gemakkelijk, maar het stopzetten daarvan is niet altijd zo eenvoudig. Bovendien levert het je ook geen financieel voordeel op. Independer.be vertelt hoe je het stopzetten van een contract het beste aanpakt.

  1. Nu zelfs vliegmaatschappijen uitpakken met vakantiegeld-promo’s: 5 bespaartips om nog meer uit je reis te halen
    PREMIUM

    Nu zelfs vliegmaat­schap­pij­en uitpakken met vakantie­geld-promo’s: 5 bespaar­tips om nog meer uit je reis te halen

    Staat jouw vakantiegeld ook al op je bankrekening? Gemiddeld bedraagt dat in ons land 1.488 euro per werknemer. Dat doet vast de reiskoorts stijgen, en daar spelen reisorganisaties momenteel gretig op in, met bijvoorbeeld Corendon dat een ‘Vakantiegeldvoordeel’ lanceert tot 200 euro per boeking. Maar er zijn nog meer manieren om het meeste uit je vakantiegeld te halen. HLN-reisexpert Johan Lambrecht deelt vijf bespaartips voor je volgende reis. “Voor de drie eerste weken van juni zijn er nog behoorlijk wat last minutes.”
  2. 7.500 euro bijverdie­nen kan je pensioen soms stevig schaden. Experte legt uit waar je op moet letten
    PREMIUM

    7.500 euro bijverdie­nen kan je pensioen soms stevig schaden. Experte legt uit waar je op moet letten

    Bijklussen na je pensioen - als zelfstandige, werknemer of ambtenaar - loont. Maar toch let je best op, want de regels zijn niet voor alle gepensioneerden hetzelfde. De ene mag onbeperkt bijverdienen, de ander maar zo’n 7.400 euro per jaar. “Verdien je te veel, dan ontvang je het jaar erna minder pensioen én betaalt meer belasting”, waarschuwt Ellen Van Grunderbeek van hr-dienstengroep Acerta. De experte legt uit hoeveel je mag bijverdienen én voor welke valkuilen je zeker moet uitkijken.