Direct naar artikelinhoud

E40 weer opengesteld na ongeval met vrachtwagen

E40 versperd in Erpe-MereBeeld Verkeerscentrum

De E40 tussen Gent en Brussel was vanochtend een hele tijd volledig versperd ter hoogte van Erpe-Mere. Een ingedommelde vrachtwagenchauffeur was er rond 4.20 uur met zijn koelwagen door de middenberm gegaan. Daarbij werden twee wagens geraakt die in de richting van Brussel reden. Intussen is E40 weer opengesteld voor het verkeer.

De vrachtwagenchauffeur die met zijn koelwagen richting Gent reed, kruiste de E40 tussen Aalst en Erpe-Mere toen hij even indommelde. De tientonner ging dwars door de betonnen stootblokken van de middenberm en kwam pas tot stilstand toen hij de drie rijstroken richting Brussel blokkeerde.

Twee wagens die in de richting van Brussel reden, raakten betrokken bij het ongeval. Het is niet duidelijk of de bestuurders niet tijdig konden stoppen of aangereden werden. "Van de eerste wagen zijn vier inzittenden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gevoerd", zegt de wegpolitie. "In de daarop volgende taxi raakte niemand gewond. Die mensen zijn intussen al opgehaald door een andere taxi. De vrachtwagenchauffeur kwam er met de schrik vanaf.

Twitter bericht wordt geladen...

In de richting van Gent naar Brussel werd de snelweg volledig afgesloten. Het verkeer moest in Erpe-Mere de snelweg verlaten. Ook in de andere rijrichting was er hinder. De linkerrijstrook was er een tijdlang versperd als gevolg van brokstukken. 

De rijbaan is sinds 8.15u weer opengesteld voor het verkeer, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.