Wim en Ben Bruininkx bereiden dagverse gerechten als brunch, lunch, diner of om mee te nemen.© Filip Spoelders

Brunch, lunch, diner en traiteur, de broers Bruininkx willen verrassen met Culinair Atelier Vizier

Edegem -

Als kind droomden ze van een job als bakker of beenhouwer. Het is met de start van het tweede deel van hun loopbaan en met de opening van Culinair Atelier Vizier dat de broers Wim en Ben Bruininkx hun droom realiseren.

Filip Spoelders

In de Edegemse Hovestraat bieden de broers meteen een brede culinaire variatie aan. Hun traiteurwinkel opende vorige week, brunchen en lunchen kan vanaf deze week en vanaf volgende week donderdag opent het restaurant van Culinair Atelier Vizier.

Het was Wim die al langer met het idee speelde om een eigen zaak te openen. “Als kind wilde ik bakker of beenhouwer worden. Ik heb een opleiding kok aan de Hotelschool gevolgd. Ik begon als freelance chef in verschillende zaak. Toen mijn vrouw ook in de Hovestraat een kinderopvang opende, wilde ik haar een jaar helpen. Uiteindelijk heb ik vijftien jaar in de kinderopvang gewerkt”, doet Wim zijn verhaal.

Het bleef kriebelen om een eigen horecazaak op te starten. Daarom kocht Wim acht jaar geleden het pand waar nu Culinair Atelier Vizier is. “Vier jaar geleden begonnen we met het opmaken van de eerste plannen. Het pand moest volledig worden verbouwd.”

Wim en Ben aan hun open keuken in de zaak.© Filip Spoelders

Ondertussen lonkte broer Ben naar het project van Wim. “Ik wou vroeger bakker worden, maar mijn ouders vonden een kind die het in de zware horeca wou maken genoeg. Na mijn studies heb ik verschillende jobs gedaan, maar ik bleef op mijn honger zitten. Ik ging nog een opleiding aan PIVA volgen en begon flexijobs te doen. Toen ik over de plannen van Wim hoorde, wou ik mee de stap zetten”, geeft Ben aan.

Zo beginnen ze aan een tweede verhaal in hun loopbaan. “Vooraan hebben we onze winkel met dagvers en zelfbereide maaltijden die de klanten thuis makkelijk kunnen opwarmen. We bereiden klassiekers zoals lasagne, soep, ossobuco of vol-au-vent maar doorheen de week verrassen we de klanten met nieuwe gerechten. We volgen graag de seizoenen”, vertelt chef Wim.

Onder hun zaak hebben de broers een ruime keuken waar ze als traiteur gerechten op maat voor bedrijven en feesten kunnen bereiden.

Achter hun winkel maakten ze werk van een open lunch- en restaurantgedeelte met zicht op de open keuken waar ruimte is voor private tastings. “We koken met een open vizier op de wereldkeuken. We laten ons niet vastpinnen op een stijl maar kiezen voor gerechten met een wereldse toets. In ons restaurant zullen we bijvoorbeeld variëren van een lekker stuk vlees gebakken op de plancha tot een Thaise curry.”

In lichte en ruime sfeer gerechten met een wereldse toets proeven.© Filip Spoelders

Vanaf deze week zijn de klanten welkom voor een brunch en een lunch. “Ook hier variëren we graag. Het mag verrassend zijn zoals zelfgemaakt zuurdesembrood en kleine gerechten die tijdens een brunch gedeeld mogen worden. Voor gasten in de namiddag zijn er trouwens ook zoetigheden of we laten ze genieten met een kaas- en vleesplank bij een glas wijn. We schenken Europese wijnen van kleine wijnboeren die elk hun verhaal hebben”, vult Ben aan.

Volgende week donderdag opent het restaurant dat ook op vrijdagavond geopend zal zijn. “We serveren à la carte met gemiddeld vier voorgerechten, vier hoofdgerechten en een drietal desserts. Er zal voor iedereen zijn smaak iets te vinden zijn, ook voor vegetariërs.”

Vizier is van dinsdag tot vrijdag geopend van 9.30 tot 18 uur en op zaterdag van 9.30 tot 14 uur. Vanaf 23 mei beginnen de avondopeningen op donderdag en vrijdag van 18.30 tot 23 uur.

Info: Ontdek het aanbod van Culinair Atelier Vizier 
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Edegem