© Sil Vanderbruggen

© Sil Vanderbruggen

© Sil Vanderbruggen

© Sil Vanderbruggen

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Mechelen in Vuur en Vlam: “Dit wordt het Maanrock van de winter”

De tweede editie van ‘Mechelen in Vuur en Vlam’ op zaterdag 22 december moet de hoogdag worden van de evenementen tijdens eindejaar. De hele dag door is er animatie en show met als blikvanger een indrukwekkend luchtspektakel op de Grote Markt.

Sven Van Haezendonck

Komende zaterdag is er niet alleen het tweede weekend van de kerstmarkt en de schaatsboot. Van 12 tot 23u zetten verschillende voorstellingen en shows ‘Mechelen in Vuur en Vlam’. “Zoals Maanrock de kers op de taart is voor de zomer moet ‘Mechelen in Vuur en Vlam’ dat worden voor de winter. Bezoekers zullen er niet naast kunnen kijken”, zegt Kristof Calvo, voorzitter van mmMechelen Feest. “Het wordt een ontdekkingstocht vol warmte en vuur die ons uiteindelijk samenbrengt op de Grote Markt.”

Dé apotheose is een nieuwe show van het gerenommeerde Theater Tol zaterdag om 19.30u op de Grote Markt. Dat brengt ‘Gardens of Angels’, een mix van dans, zang, live muziek en een stevige portie acrobatie. “Het is de blikvanger van een dag die nog indrukwekkender wordt dan vorig jaar”, klinkt het. Zo maken De Vuurmeesters in de Kruidtuin een vuurinstallatie van 120 meter (18-22u).

De vurige Mechelse jongleur Peter Gusta (16-18u) mag met zijn act de nieuwe Dijlekade aan de Thomas More-hogeschool inpalmen. Hij is enthousiast. “Er zijn zoveel collega’s die meedoen dat je dit een straatfestivaltheater tijdens de winter kan noemen”, zegt hij. De bekende stadsgids Rudi De Mets brengt aan het standbeeld van de uil vlak bij de kathedraal spannende legendes en verhalen over de stad (17 en 18u).

Ontdek het hele programma op www.mechelenhoudtjewarm.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER