Clubs lijken het eens: puntenhalvering in play-offs meer dan ooit op de wip

Het einde van de puntenhalvering in de Pro League lijkt nabij. Tijdens een vergadering hebben de meeste clubs aangegeven dat ze dat kunstmatig en oneerlijk vinden.

Pieter-Jan Calcoen

Op zich is dat geen nieuw gegeven: we hebben eerder geschreven dat er een draagvlak is bij de profclubs om de puntenhalvering in de play-offs af te schaffen. Dat is gisteren ook uitgesproken tijdens een meeting over het competitieformat. Tijdens de vorige vergadering werden de topclubs gescheiden van de kleinere eersteklassers enerzijds en de tweedeklassers anderzijds, maar nu werden die drie werkgroepen gemengd.

We herhalen nog eens: de meeste clubs zijn enthousiast over een competitie met zestien clubs en play-offs met vier ploegen. Er zouden dan twee ploegen rechtstreeks degraderen en promoveren. Maar ook een klassieke competitie is een piste. Grote knopen zijn er vooralsnog niet doorgehakt. Wat wel onwaarschijnlijk lijkt, is dat we naar een eerste klasse met veertien deelnemers gaan. Ook bij de grote clubs is er immers verdeeldheid over dat voorstel.

De Pro League wil voor eind juni de beslissing maken.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL