© Liesbeth Gaethofs LG

3Wplus gaat vast contract aanbieden om aantal onthaalouders weer te doen stijgen

Regio -

Vzw 3Wplus Kinderopvang biedt nieuwe onthaalouders in de zorgregio’s van Asse en Vilvoorde een vast contract en een bediendestatuut aan, terwijl ze nu vaak onder het zelfstandigenstatuut vallen. Zo wil de vzw het dalend aantal onthaalouders in de regio tegengaan, is dinsdag bekendgemaakt in een persbericht.

Bron: BELGA

In 2023 waren er in de zorgregio Asse (Affligem, Asse, Dilbeek, Liedekerke, Merchtem, Opwijk en Ternat) nog 87 onthaalouders actief. Dat was goed voor 626 plaatsen. Drie jaar eerder, in 2020, ging het nog om 103 onthaalouders en 722 plaatsen. In 2016 telde men zelfs nog 833 plaatsen bij 139 onthaalouders. 

In de zorgregio Vilvoorde (Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Machelen, Meise, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel en Zemst) is er een gelijkaardige trend. In 2016 waren er nog 836 plaatsen bij 135 onthaalouders. Vorig jaar daalde dat aantal naar 537 plaatsen bij 79 onthaalouders. 

Voordelen

Om de dalende trend te keren, heeft het Agentschap Opgroeien middelen vrijgemaakt om in heel Vlaanderen 357 toekomstige onthaalouders het werknemersstatuut aan te bieden. In de zorgregio’s Asse en Vilvoorde kunnen inwoners bij 3Wplus Kinderopvang terecht. 

“Inwoners van de betrokken gemeentes die in de warmte van hun huis baby’s en peuters willen opvangen, kunnen als vaste werknemer bij onze dienst De Tovertuin van start gaan”, vertelt Nele Macharis, teamleider bij 3Wplus Kinderopvang. “Het gaat om de opvang van gemiddeld vier kinderen. Aan het werknemersstatuut hangen vele voordelen vast: er is een aantrekkelijk loon, onkostenvergoeding, dubbel vakantiegeld en maaltijdcheques. En de administratie hoef je niet zelf te doen, daar houdt onze coördinatie zich mee bezig.” 

Geïnteresseerden kunnen zich nog tot en met komende vrijdag 17 mei kandidaat stellen bij 3Wplus. (blg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER