© AP

Elise Mertens staat in halve finales van het dubbelspel in Madrid

Elise Mertens heeft zich dinsdag voor het eerst gekwalificeerd de halve finales van het dubbelspel op het WTA 1.000-toernooi in Madrid (gravel/+- 8.193.000 euro).

jm
Bron: BELGA

Aan de zijde van haar vaste Taiwanese partner Su-Wei Hsieh, met wie ze het eerste reekshoofd vormt, haalde Mertens in het in de kwartfinales in een supertiebreak (6-7 (0/7), 6-2 en 10/7) van de Oekraïense Lyudmyla Kichenok en de Letse Jelena Ostapenko, samen de vijfde reekshoofden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mertens en Hsieh treffen bij de laatste vier het Amerikaanse duo Coco Gauff/Taylor Townsend of de Tsjechisch-Duitse tandem Barbora Krejcikova/Laura Siegemund. Zij werken hun kwartfinale woensdag af. Gauff en Townsend zijn de vierde reekshoofden, Krejcikova en Siegemund zijn als zesde geplaatst.

Onze Belgische staat voor het eerst in de halve finales in Madrid. Vorig jaar sneuvelde ze, aan de zijde van de Australische Storm Hunter, in de tweede ronde. In het enkelspel ging Elise Mertens (WTA 29) er vorige week donderdag uit in de Spaanse hoofdstad. De Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 33) was te sterk in de tweede ronde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer