Wijnfestivals in de supermarkten: Alain Bloeykens kiest de vijftig beste wijnen

Wijnfestivals, dat betekent: koopjes doen in de supermarkt. Maar met welke flessen haal je nu een goede deal in huis? Onze wijnkenner Alain Bloeykens proefde ze allemaal en selecteert zijn favorieten.

Zoals steeds: enkel de flessen die lekker en zuiver zijn, komen er na heel wat wikken en wegen, én uiteraard proeven zonder het etiket te zien, in. Maar – in tegenstelling tot onze 100 Beste Zomerwijnen– is de prijs deze keer wél een doorslaggevend argument, want wijnfestivals staan synoniem voor koopjes. En we hebben ook oog voor originaliteit: lekkere wijnen, vaak uit minder voor de hand liggende landen en/of gemaakt van maar weinig bekende druivenrassen. Omdat we van oordeel zijn dat de wijnfestivals voor de wijnliefhebber de ideale periode is om iets nieuws te ontdekken of zijn gasten te verrassen.

Champagnes en andere bubbels lieten we deze keer links liggen. Niet omdat de prijs-kwaliteitsverhouding niet oké waren, maar omdat we uit ondervinding weten dat er net voor de feestdagen nog wel meer interessante koopjes zijn. Idem, op enkele uitzonderingen na, voor de feestwijnen. Ook binnen dit segment hebben de supermarkten nog lang niet al hun pijlen verschoten. Tien wijnen kregen een ‘hartje’. Omdat ze perfect beantwoorden aan onze drie criteria: lekker, aantrekkelijk geprijsd en vooral… boeiend.

Klik op de afbeeldingen hieronder voor de 25 beste witte of rode wijnen.

Aangeboden door onze partners

Meer lifestyle

Aangeboden door onze partners

Meer over Alain Bloeykens

Hoofdpunten

Keuze van de redactie