© REUTERS

Tajon Buchanon (ex-Club Brugge) opent zijn conto voor Inter Milaan met pareltje

Tajon Buchanan heeft vrijdagavond zijn eerste doelpunt voor Inter Milaan gemaakt. De Canadese vleugelspeler, die begin dit jaar voor zeven miljoen - exclusief bonussen - van Club Brugge naar de Nerazzurri verkaste, trof nauwelijks vijf minuten na zijn invalbeurt tegen laagvlieger Frosinone raak.

Quinten Torfs

Op de 36e speeldag in de Serie A mocht Buchanan nog eens opdraven van coach Simone Inzaghi. In minuut 72 kwam hij vaste waarde Federico Dimarco vervangen op de linkse wingback-positie, vijf minuten later was het al meteen prijs. Buchanan drong het strafschopgebied vanop links binnen, legde aan voor zijn rechter en plaatste de bal keurig in de verste hoek. Hij heeft er lang op moeten wachten - bijna een volledige seizoenshelft - maar hij heeft zijn conto dan toch eindelijk geopend.

Het deed hem duidelijk deugd. Veel plezier beleefde de 25-jarige Canadees, ondanks de gewonnen landstitel, namelijk nog niet aan zijn overstap naar Inter. Het was nog maar zijn achtste invalbeurt voor de Milanese grootmacht sinds zijn transfer van Club Brugge.

Inter won de wedstrijd uiteindelijk met forfaitcijfers na doelpunten van Davide Frattesi (19’), Marko Arnautovic (60’), Lautaro Martinez (80’) en Marcus Thuram (84’). In het klassement van de Italiaanse hoogste afdeling heeft Inter een riant totaal van 92 punten in zijn bezit.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer