Daan Wilmsen na Gent-Wevelgem, waar hij vierde werd. (archief)© gva

Wielrennen Nieuwelingen in Herenthout

Daan Wilmsen (2de) en Seppe Sprangers (3de) moeten de duimen leggen tegen Nederlander Delano Heeren in Herenthout: “Hij is gewoon te sterk”

Geen overwinning op eigen bodem voor de Kempense nieuwelingen in Herenthout. Daan Wilmsen (2de) en Seppe Sprangers (3de) legden beslag op de dichtste ereplaatsen, maar zagen de zege naar de ijzersterke Nederlander Delano Heeren gaan. “Ik ben echt niet verrast”, verklaarde Wilmsen na afloop.

Lieven Verheyen

“Ik zat perfect in zijn wiel, maar hij is gewoon te sterk”, geeft Daan Wilmsen eerlijk toe in zijn analyse. “Even leek ik wel langszij te komen. Maar toen duwde hij nog eens stevig door. Hij is een jaar jonger, maar won al meerdere wedstrijden. Echt verrast ben ik dus zeker niet.”

Dat de 15-jarige Olenaar van Team Kempen nochtans niet van de minsten is, bewees hij nog in Gent-Wevelgem, waar hij knap als vierde over de finish reed. “Het zijn mijn enige wedstrijden van het nog prille seizoen”, gaat Wilmsen verder. “Klagen hoor je me zeker niet doen. Woensdag koers ik in Ramsel. En nadien rijd ik ook de Ronde van Vlaanderen, waar ik me weer wil tonen. Niets tegen deze koers in Herenthout. Integendeel, voor mezelf en de familie is het wel eens fijn om in de eigen buurt te mogen rijden. Maar ik verkies liever de omlopen in andere delen van het land, waar het parcours meer heuvelachtig is.”

Seppe Sprangers mocht als derde mee op het podium. “Ik heb de aankomststrook onderschat”, doet de Rijkevorselnaar zijn verhaal. “Net voor de laatste bocht zat ik op kop. Maar ik kon die positie niet vasthouden.”

Een derde plaats voor de 16-jarige renner van Acrog-Tormans is zeker ook niet slecht. “Vooral het feit dat ik me terug in de spurt durf te mengen, is al een overwinning. Na een val vorig jaar zat de schrik er best in om mee te doen in een massaspurt.”

Veel tijd om te rusten heeft Sprangers niet, want woensdag neemt hij al deel aan het BK Gravel in Turnhout. “Met deze vorm hoop ik ook daar mee te dingen naar de overwinning. Nadien gaat de focus weer op de weg”, blikt de Kempenaar vooruit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen