© facebook

Fans van Eendracht Aalst geven erg duidelijk te kennen dat ze het ‘schijt’ hebben aan hun rivalen uit Dender

Derby’s kunnen al wel eens vaker de sfeer onder supportersclans naar een kookpunt doen stijgen en tot geslaagde en iets minder geslaagde supportersacties leiden. Maar zo gortig als de fans van Eendracht Aalst het in de aanloop van de derby tegen Dender hebben gemaakt, hebben we het nog maar zelden gezien.

JoRo

Cornervlaggen die worden ontvreemd of middenstippen die worden uit gespit. Het is niet de eerste keer dat supporters van rivaliserende teams elkaar met een ludieke actie in elkaars stadion jennen.

De supporters van traditieclub Eendracht Aalst gaan echter nog een stapje verder, al valt er te twisten over de goede smaak van hun actie in het stadion van Denderleeuw. Op 22 december staat in het Pierre Cornelisstadion in Aalst de altijd geladen derby in eerste amateurklasse met streekgenoot Dender op de affiche.

Verantwoordelijken van Dender schrokken zich woensdagavond een hoedje toen ze in een van de tribunes een spandoek aantroffen met daarop het opschrift ‘Naar Aalst op bezoek? Nu al schijt in de broek! 1 maand te gaan EA 1919’.

De Ajuinen, oftewel de fans Eendracht Aalst, zetten hun boodschap kracht bij door enkele zitjes te besmeuren met uitwerpselen.

Bij Eendracht Aalst moeten ze nochtans niet al te hoog van de toren blazen want na elf gespeelde wedstrijden prijken de Ajuinen op de tiende plaats in het klassement. FCV Dender staat nog drie plekken lager geklasseerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen