Het Louis De Winterstadion is in volle renovatie.© Koen Fasseur

Louis De Winterstadion combineert na renovatie sport met onderwijs

Brasschaat -

Het Louis De Winterstadion in het gemeentepark is in volle renovatie. Het wordt een multifunctioneel complex waar zowel sport als onderwijs een stek krijgen. De opening is gepland eind oktober of begin november.

Jan Brys

Het stadion biedt een iconisch beeld. Het is misschien wel het bekendste gebouw van de gemeente, maar het geheel was dringend aan renovatie toe.

Schepen voor Patrimonium en Openbare Werken Goele Fonteyn (N-VA): “De aanblik van het stadion is hetzelfde gebleven, maar na de renovatie wordt het een open, modern en compact gebouw. De footprint blijft beperkt. Op het gelijkvloers komt het sanitair, de kleedkamers en lockers. Het is de bedoeling dat we het zo veel mogelijk openstellen, niet alleen voor de verenigingen, maar ook voor individuele sporter die gebruik wil maken van de piste of in het park wil joggen.”

“Op de eerste verdieping komt een glazen box in de vroegere tribune. Die zal dienst doen als cafetaria en als refter voor het Gemeentelijk Instituut Brasschaat (GIB) dat hier met een aantal sportklassen komt zitten. Er is ook een open tribune die plaats biedt aan ongeveer 300 toeschouwers. Op de tweede verdieping komen twee klaslokalen voor het GIB en een multifunctioneel lokaal dat inzetbaar is voor de sporters of voor verenigingen.”

Aan de overkant van het voetbalveld komt een talud vanwaar de toeschouwers ook naar wedstrijden kunnen komen kijken. De piste rond het veld ligt nu nog helemaal open, maar die wordt volledig heraangelegd. Het gebouw wordt verwarmd met een warmtepomp en de verlichting is volledig led.

4,4 miljoen euro

“Aan dit project hangt een kostenplaatje van 4,4 miljoen euro. Sport Vlaanderen zorgt voor 700.000 euro subsidie en dan zijn er nog enkele kleinere subsidies. Het geheel wordt eind oktober geopend. De leerlingen van het GIB zullen na de herfstvakantie hun intrek in de nieuwe lokalen kunnen nemen”, voegt schepen Fonteyn er nog aan toe.

“Met dit project zijn we een belofte aan de gemeenschap aangegaan. Sport en onderwijs gaan hier harmonieus samen”, zegt waarnemend burgemeester Philip Cools (N-VA). Sportschepen Adinda Van Gerven (N-VA) is alvast blij dat het iconisch gebouw behouden is gebleven.

Burgemeester en schepenen maakten van de gelegenheid gebruik om een meiboom te planten in het stadion.© Koen Fasseur

© Koen Fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners