Duitse warenhuisketen Galeria sluit zestien vestigingen

Nieuws
De grote Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof sluit zestien van zijn 92 vestigingen. Daarnaast worden 1400 van de 12.800 werknemers ontslagen, heeft het concern dit weekend bekendgemaakt.
anp
zondag 28 april 2024 om 09:05
Afbeelding
beeld anp

Het gaat om de grootste warenhuisketen van Duitsland. Het bedrijf kampt al langer met financiële moeilijkheden. In januari zag de keten zich gedwongen om voor de derde keer in slechts enkele jaren bescherming tegen schuldeisers aan te vragen.

Galeria Karstadt Kaufhof ontstond een aantal jaar terug toen de twee warenhuisketens Galeria Kaufhof en Karstadt eigendom werden van het Oostenrijkse Signa. Maar vervolgens raakte die vastgoedpartij in financiële problemen, onder meer door het oplopen van de rentes.

Concurrentie

De warenhuizen kampen daarbij met felle concurrentie van webwinkels en hebben volgens kenners een enigszins verouderde uitstraling. Met de Duitse economie gaat het de laatste tijd sowieso niet zo goed. Vorig jaar kondigde de keten al aan tientallen winkels te sluiten.

Inmiddels lijkt de toekomst van Galeria veiliggesteld. Begin april werd bekend dat een consortium van de Amerikaanse en Duitse investeerders NRDC Equity Partners en BB Kapital de keten wil overnemen.

Het reddingsplan moet nog wel worden goedgekeurd door de schuldeisers. ‘We zullen er alles aan doen om ons bedrijf naar een voorspoedige toekomst te leiden’, verklaart de Belgische topman Olivier Van den Bossche van de warenhuisketen in een persbericht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Israël: burgers bij aanval Rafah mogelijk omgekomen door brand

De burgers die zondagavond bij de Palestijnse stad Rafah om het leven zijn gekomen, zijn mogelijk gestorven door een brand, zegt Israël. Dat vuur zou veroorzaakt zijn door een luchtaanval.

Afbeelding

Franse president verontwaardigd over Israëlische aanval bij Rafah

De Franse president Emmanuel Macron is 'verontwaardigd' over de Israëlische aanval bij Rafah waar zondag 45 doden bij vielen. 'Deze operaties moeten stoppen', schrijft hij op X.

Afbeelding

Vier Nederlanders vliegen terug van Mallorca na instorten club

Vier van de tien Nederlanders die betrokken waren bij de ingestorte beachclub op Mallorca vliegen maandag terug naar huis. Dat meldt de ANWB Alarmcentrale. 'We hopen dat een aantal op korte termijn volgt', aldus een woordvoerster.

Afbeelding

Joost Klein haalt uit naar songfestival: fuck Eurovision

Joost Klein heeft tijdens zijn eerste buitenlandse optreden na het Eurovisie Songfestival uitgehaald naar het evenement. Tijdens zijn show op een festival in Vancouver in Canada riep hij 'fuck Eurovision', zo is te zien op beelden op sociale media.

Afbeelding

FNV: vaste banen en hoger loon nodig tegen criminaliteit Schiphol

Lage lonen en tijdelijke contracten voor werknemers op Schiphol vergroten de risico's voor criminele ondermijning op de luchthaven. Dat stelt vakbond FNV in een reactie op de arrestatie van een luchthavenmedewerker op verdenking van betrokkenheid bij internationale drugshandel.

Afbeelding

FBI onderzoekt verkoop stukken British Museum via eBay

De Amerikaanse FBI onderzoekt de verkoop van antieke voorwerpen die zijn gestolen uit het British Museum, schrijft de BBC. De museumstukken stonden te koop op het onlineplatform eBay.