Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. Verpleegkundige Nina (44) is een van de slachtoffers van toename agressie in de zorg: “Met mijn arm probeerde ik de klappen af te wenden, maar hij was een kop groter”
    PREMIUM

    Verpleeg­kun­di­ge Nina (44) is een van de slachtof­fers van toename agressie in de zorg: “Met mijn arm probeerde ik de klappen af te wenden, maar hij was een kop groter”

    Steeds vaker krijgen zorg- en verpleegkundigen te maken met fysieke agressie, ook van wie je het niet meteen verwacht: bejaarde bewoners in woonzorgcentra. Een oudere man probeerde Jennifer (23) te wurgen toen ze hem oogdruppels gaf, Nina (44) is al twee jaar arbeidsongeschikt na de aanval van een tachtiger. De twee verpleegkundigen doen hun verhaal: “Je verwacht dat er meer wordt geluisterd als je aangeeft dat de zorg te zwaar wordt." De sector legt uit hoe ze de slachtoffers willen bijstaan.
  2. Geoffrey (73) overlijdt na zware turbulentie op vlucht naar Singapore, zeven inzittenden kritiek
    Update

    Geoffrey (73) overlijdt na zware turbulen­tie op vlucht naar Singapore, zeven inzitten­den kritiek

    Tijdens een vlucht van Londen naar Singapore is zware turbulentie ontstaan. Daarbij is een 73-jarige Britse theatermaker om het leven gekomen. Mogelijk werd een hartaanval hem fataal, stelt de directeur van de luchthaven van Bangkok. Dertig anderen raakten gewond, zeven onder hen zouden in kritieke toestand verkeren. Heel wat slachtoffers liepen hoofdletsels op. “Wie geen gordel droeg, vloog met zijn hoofd tegen het plafond”, vertelt een van de inzittenden. Het onderstaande filmpje toont de ravage nadat alle reizigers uit het vliegtuig gehaald waren.