Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Ay caramba! Deze gezonde maaltijdsoep zit vol Mexicaanse power

Soms kan een stevig soepje ongelooflijk veel deugd doen. Om er nóg meer plezier aan te beleven, transformeren we die gewone soep tot een volwaardige Mexicaanse maaltijd, vol gezonde groenten en Zuiders lekkers. Geeft je genoeg power om de dag door te komen!

Wat heb je nodig?

1 l kippenbouillon
1 dubbele kipfilet, in blokjes
1 blikje zoete maïs
1 blik kidneybonen, gespoeld, uitgelekt
1 ui, gesnipperd
4 tomaten, in blokjes
2 avocado, in blokjes
150 g rijst
sap van 1 limoen
3 lente-uitjes, fijngesneden
Zakje tortillachips
handvol koriander
peper & zout

Zo maak je het:

1.Breng de bouillon aan de kook. Voeg de ui, rijst en de kippenblokjes toe en laat 10 minuten pruttelen. Voeg de maïs, kidneybonen en tomaten toe. Kruid met peper en zout. Laat nog eens 10 minuten verder koken. 
2. Verdeel de soep over de borden. Werk af met het limoensap, de koriander, avocado en lente-uitjes. Serveer de soep met de tortilla's.

Zin in nog een pittig gerechtje? Probeer zeker onze Mexicaanse taquitos!

Zo maak je het:
Beeld Lidl
De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel