© Tom Palmaers

Eerst snijwonden, daarna crash? Parket en politie onderzoeken vreemd ongeval in Tongeren

Tongeren -

De lokale recherche van de politie Tongeren-Herstappe voert een onderzoek naar een mogelijk gewelddadig incident dat eindigde met een crash tegen een boom. Van de vier inzittenden hadden er enkele snijwonden die mogelijk eerder waren aangebracht.

De politie kreeg woensdag rond 20.30 uur een oproep binnen van een zwaar verkeersongeval in de Verbindingsstraat in de wijk Nieuw Tongeren. Ter plekke troffen ze een wagen aan die met een klap tegen een boom tot stilstand was gekomen. Alle vier de inzittenden stonden op dat moment bij het wrak. Ze waren gewond en enkele van hen hadden snijwonden. Die leken niet afkomstig van de gevolgen van de botsing, maar al eerder te zijn toegebracht.

Het zadelt de Tongerse recherche met een aantal vragen op. Zo is het niet duidelijk of de crash wel een ongeval was en is het bijvoorbeeld onbekend waarom sommige inzittenden snijwonden hebben. Omdat er nog veel onduidelijkheden zijn, werden alle vier de betrokkenen na de feiten gearresteerd. Ze werden in hechtenis afgevoerd naar het ziekenhuis. Drie van hen mochten dat intussen verlaten. De vierde bracht de nacht door in een ziekenhuisbed.

Drie messen

Na contact met het parket werd het betrokken voertuig getakeld voor verder sporenonderzoek. Het gerechtelijk labo gaat met de auto aan de slag. In de wagen lagen ook nog eens drie messen, die allemaal in beslag werden genomen.

De lokale recherche van de zone Tongeren-Herstappe onderzoekt de feiten onder leiding van het parket van Limburg. Volgens onze informatie zou aan het ongeval een ruzie zijn voorafgegaan over een geldkwestie, waarbij de ene de andere geld verschuldigd was. Iemand anders zou dan weer beweerd hebben dat hij ontvoerd werd.

“Hoe deze personen aan hun verwondingen zijn gekomen en of het ongeval in verband staat met het toebrengen van deze letsels, is nog niet duidelijk. De vier verdachten worden daarom verhoord”, zegt Pieter Strauven van het Limburgse parket. (ppn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer