Linde Merckpoel vraagt raad aan kinderen om ‘De Warmste Week’ te overleven: “Vooral veel kaka doen”

Het is bijna zover. ‘De Warmste Week’ van Studio Brussel gaat maandag 18 december van start en probeert zo veel mogelijk geld in te zamelen voor meer dan 1000 goede doelen. Studio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel is ook dit jaar weer van de partij, maar heeft toch ook wat schrik. Daarom vroeg ze tips aan de kinderen van de adviescommissie, een vaste rubriek in het Eén-programma ‘Iedereen Beroemd’.

tica

Hoe ze heimwee kan overwinnen, is al snel duidelijk. “Heel veel bellen naar huis en berichtjes sturen. Ook foto’s meenemen naar ginder is een absolute must”, klinkt het bij de kinderen. Maar wanneer ze vraagt hoe ze zich het best kan warmhouden op zo’n koude dagen, en of ze best veel koekjes eet, stuit ze op originele tips en tricks.

“Het is belangrijk dat je ’s nachts dicht bij elkaar ligt”, zegt een van de kinderen. “Ja, en de middenste die heeft natuurlijk het warmst”, zegt een ander. “En wie aan de buitenkant ligt, wordt ook eerst opgegeten door de wolven en andere vieze beesten natuurlijk. Maar daar mag je niet te veel aan denken”, klinkt het nog. “Oei, daar had ik zelfs nog niet eens aan gedacht”, antwoordde Linde.

Maar de laatste vraag die Linde heeft voor de kinderen is de leukste. “Er bakken ook kinderen koekjes voor ‘De Warmste Week’, misschien moet ik dan ook veel koekjes eten?”, “Neen, wel niet te veel he. Beperk het aantal tot drie, anders krijg je buikpijn en moet je overgeven”, zegt een bruinharig meisje. “En als er een toilet is dan moet je ook véél kaka doen, zodat alle koekjes uit je buik zijn”, zegt een pientere jongen.

Ziezo. Linde, Eva en Bram weten dus wat te doen als ze ‘De Warmste Week’ willen overleven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen