Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. “Scherpschutters op de daken en gewapende agenten in clubs”: zenuwen in Zweden staan strak gespannen voor start Songfestival
    PREMIUM
    7

    “Scherp­schut­ters op de daken en gewapende agenten in clubs”: zenuwen in Zweden staan strak gespannen voor start Songfesti­val

    De zenuwen in het Zweedse Malmö, waar morgen het Eurovisiesongfestival van start gaat, staan strak gespannen. De dreigingen lijken van alle kanten te komen: van koranverbrandingen, anti-Israël-protesten en Russische sabotage tot vrees voor terrorisme. De veiligheidsmaatregelen zijn dan ook de strengste in de geschiedenis van het land, van scherpschutters op de daken tot metaaldetectoren en helikopters over de hele stad. “Je voelt aan alles: als Israël donderdag doorgaat naar de finale, gaan er rellen uitbreken”, vertellen Vlaamse fans ter plaatse.
  2. “Netanyahu wil vooral zijn eigen hachje redden”: is met het grondoffensief op Rafah het einde van de oorlog in Gaza in zicht?
    PREMIUM
    10

    “Netanyahu wil vooral zijn eigen hachje redden”: is met het grondoffen­sief op Rafah het einde van de oorlog in Gaza in zicht?

    Het Israëlische leger begon vanmorgen met de gedwongen evacuatie van zowat 100.000 inwoners van het oostelijke deel van Rafah. Dit wijst erop dat het grondoffensief op de stad, waar 1,4 miljoen Palestijnse vluchtelingen verblijven, nakend is. Waarom wil Netanyahu koste wat het kost die aanval uitvoeren? Wordt dat dan het sluitstuk van de oorlog? En wat betekent de belegering van Rafah voor de samenwerking tussen Israël en het Westen? Specialist Midden-Oosten Brigitte Herremans (UGent) legt uit.