zaterdag 20 oktober 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Hicham en Yassin Gueroui met papa Ahmed netjes in het midden.  Dick Demey

tweede amateur voetbal vlaanderen b
zaterdag 19.30u Hades - Patro

Stijnen vs Stijnen en Gueroui vs Gueroui in de derby

“Een gelijkspel zou ideaal zijn”

De derby tussen nummer vier Hades en nummer vijf Patro is ook een familietreffen. Naast het veld zal Patro's T1 Stijn Stijnen in de andere dug-out zijn broer Steven als T2 zien zitten. Op het veld zullen de broers Gueroui, Hicham (26, Hades) en Yassin (28, Patro), mekaar tegen het lijf lopen. “Dit is de allereerste keer dat we tegen elkaar spelen”, kijken de Gueroui-brothers uit naar het duel.

Op woensdag en in het weekend is het ten huize Gueroui verzamelen geblazen. Dan zoeken Hicham en Yassin er hun ouders en zus op voor een gezellige babbel. Deze week werd er uitzonderlijk ook op donderdag afgesproken met als gespreksthema de derby Hades - Patro, of wat had u gedacht? Met papa Ahmed, die al aan zijn vijfde jaar als jeugdtrainer bij Patro aan de slag is, als interpellant.

Yassin: “We speelden ooit één jaar samen bij Leopoldsburg in Bevordering. Het was Hichams eerste seizoen in een eliteploeg, mijn laatste bij Leopoldsburg.”

Ik zal er nog harder invliegen Hicham GUEROUI 

Hicham: “Dat maakte mijn debuut een stuk gemakkelijker.”

Ahmed: “Onze zonen zien samenspelen in één ploeg, dat maakte van dat jaar het mooiste dat we als ouders in het voetbal beleefden. Sindsdien splitsen mijn vrouw en ik mekaar op om naar hun match te gaan kijken. Maar dit keer kunnen we dus weer samen naar de match en zien we hen alle twee.”

Hicham: “Denk maar niet dat ik me straks in een duel met Yassin zal inhouden. Integendeel, ik zal er nog harder invliegen maar wel altijd sportief (lacht).”

Yassin : ”Hicham blijft mijn kleiner broertje. Hem bikkelhard aanpakken, kan ik niet. Maar dat zal ook niet nodig zijn (plagend).”

Ahmed: “Fairplay dragen we hoog in het vaandel. Ook clubliefde. Yassin en Hicham werden in 2017 niet toevallig bij hun clubs, Lommel en Hades, uitgeroepen tot meest verdienstelijke speler.”

Hicham blijft mijn kleine broer Yassin GUEROUI 

Yassin: “Ik zag Hades dit seizoen nog niet aan het werk. Maar ik denk dat ze niet toevallig op plaats vier staan. Wij gaan natuurlijk, zoals in elke wedstrijd, voor de drie punten.”

Hicham: “Wij willen thuis ook altijd winnen. Toen ik wist dat Yassin naar Patro trok en hun andere transfers zag, wist ik het zeker: dit is een ploeg voor de top vijf. Het scoutingsverslag leverde een duidelijk beeld van hun sterkte. Ik weet wat ons te wachten staat. Al was dat niet nieuw. Ik werk immers samen met Patro 's T2 Aziz Rejdi. Dan kom je natuurlijk ook veel te weten (lacht).”

Ahmed: “Een gelijkspel zou voor ons, ouders, ideaal zijn. Als ik straks een sportieve aantrekkelijke derby zie en mijn jongens ongeschonden van het veld zie stappen, zal mijn avond geslaagd zijn. Vooral Hicham kreeg het in het verleden al erg te verduren. Een zware knieblessure met de U14 van Westerlo en een gebroken oogkas als belofte bij Lierse. Dan besef je als ouders dat het resultaat niet het allerbelangrijkste is.”

Wie kent zijn broer het best? We stelden Hicham en Yassin Gueroui 10 vragen over elkaar. Bekijk hier het resultaat:

HADES Ruben Corstjens ondanks breuk in jukbeen in voorlopige kern

DE KERN: Gijbels, Willems, Gueroui, Vandermeeren, Celen, Claes, Bennassar, Voorjans, Demulder, Sögütcü, Goossens, Corstjens (?), Elens,  Decuypere. (frba)

PATRO: Y. Gueroui hervatte training.

De kern: Belin, Kenne, Rentmeister, Renson, Swerten, Carratta, Gueroui, Ezzahri, Allegria, Mombongo, Ouedraogo, Gronski, Annab, Olaerts, Jeurissen, X, Y. (jmi)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws