© Stijn Van de Sande

Caroline Gennez: “Eerst stemmen en dan even joggen of wat in de tuin werken”

Caroline Gennez bracht in Mechelen haar stem uit samen met haar gezin. Zij trekt de Vlaamse lijst voor sp.a in Antwerpen. “Vandaag is een erg belangrijke dag. Het land en Europa worden voor de komende jaren in de plooi gelegd”, zegt ze.

Stijn Van de Sande

“Het zijn heel erg intensieve weken geweest”, blikt Caroline Gennez terug op de campagne. “Maar vooral ook heel leuke weken. Ik heb met heel veel mensen gepraat en daar zaten heel wat interessante ontmoetingen bij. De campagne is zoals studeren voor een examen, alleen heb je op dit examen zelf geen vat op het resultaat. Het is de kiezer die beslist en die zowel Vlaanderen als België en Europa voor de komende jaren in de plooi legt. Het is dan ook een erg belangrijke dag vandaag.”

“Het is een goede campagne geweest voor sp.a”, klinkt het. “We zijn erin geslaagd om een aantal van onze thema’s op de agenda te zetten, zoals de pensioenen bijvoorbeeld. We willen zekerheid bieden aan iedereen in onze maatschappij, hopelijk volgt de kiezer ons daar in en kunnen we de toekomst van onze jongeren veiligstellen. Wij zullen tevreden zijn wanneer we vooruitgang boeken ten opzichte van de vorige keer, maar het is afwachten. We gaan het vel van de beer zeker niet verkopen vooraleer hij geschoten is.”

Verkiezingsdag is niet alleen een belangrijke, maar ook een spannende dag voor Gennez. “Het is niet dat ik er slecht van geslapen heb, maar ik voel wel een gezonde spanning vandaag. Dat is ook logisch denk ik, want er staat veel op het spel. Om wat te ontspannen ga ik deze middag waarschijnlijk nog even joggen of nog wat in de tuin werken. Vanavond volgen we dan allemaal samen de uitslagen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER