Oprah Winfrey© Getty Images via AFP

Oprah Winfrey verontschuldigt zich voor haar “belangrijke bijdrage” aan toxische dieetcultuur: “De grootste egotrip van mijn leven”

Oprah Winfrey heeft zich in een documentaire verontschuldigd voor haar “belangrijke bijdrage” aan de cultuur van diëten. De presentatrice maakte decennialang reclame voor Weight Watchers in haar programma’s, maar rekent naar eigen zeggen nu op farmaceutische hulpmiddelen zoals het bekende Ozempic.

jvh
Bron: Daily Mail

“Ik ben een trouwe deelnemer geweest aan die dieetcultuur”, vertelde de 70-jarige televisiepresentatrice in een documentaire van Weight Watchers. “Al 25 jaar lang, via mijn talkshow, via alle verschillende platforms die ik tot mijn beschikking heb. Ik heb er dus een grote bijdrage aan geleverd. Ik kan je niet vertellen hoeveel afslankprogramma’s en make-overs ik heb gedaan.”

Oprah onthulde ook dat ze zichzelf in 1988 “bijna vijf maanden lang” had uitgehongerd met een vloeibaar dieet, om op televisie te kunnen pronken met haar gezichtsverlies. Wat ze er destijds niet bij vertelde, is dat ze daarna snel weer op haar oude gewicht zat. “De volgende dag begon ik alweer dikker te worden. Het gevoel van schaamte omdat je de strijd met je gewicht verliest, is me dus maar al te bekend.” Oprah noemt de stunt uit 1988 dan ook “een enorme fout”: “Als ik naar die show kijk, denk ik dat het een van de grootste egotrips van mijn leven was.”

De laatste maanden is Oprah echter afgestapt van haar pogingen om zelf af te vallen, en rekent ze op medische hulpmiddelen, zoals Ozempic. Om die reden is ze ook uit de raad van bestuur van Weight Watchers gestapt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER