zaterdag 22 september 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Geert Knapen heeft zijn tactisch plannetje al klaar. Dick Demey

zaterdag 19.30u Pelt - wellen

“Kan ze er moeilijk zelf in schieten”

Met een schamele één op negen bengelt Pelt aan de staart van het klassement. Niet dat tegenstrever Wellen het zoveel beter doet. Vast staat dat het zaterdag op De Roosen een wedstrijd wordt ‘om uit de kelder weg te geraken’.

Geert Knapen - als coach aan zijn eerste seizoen toe bij Pelt- liet al na de voorbereiding doorschemeren dat het een moeilijk seizoen kon worden.

“Er zijn te veel spelers vertrokken en dat is onvoldoende opgevangen. De afspraken die wij maakten toen ik in maart besliste naar Pelt te komen, waren anders. De ploeg zou in grote lijnen dezelfde blijven. Ik zag Pelt vaak aan het werk en zag het wel zitten. In juli was het andere koek. Als je zes sterkhouders moet inruilen en een nieuwe ploeg moet bouwen met jonge spelers, dan weet je het wel. Het ligt niet aan de jongens. Het zijn geen slechte voetballers, maar hebben tijd nodig om te groeien.”

“Ondanks die situatie had het ook anders gekund. Wij speelden in de voorbije wedstrijden voldoende kansen bij mekaar om een zeven op negen te rechtvaardigen. Maar dan moet de bal tegen de netten. Ik kan ze er moeilijk zelf intrappen. Wij missen een afwerker. Dat wij voorin efficiënte missen is duidelijk. Positief is dat wij kansen blijven creëren. Het moet toch eens lukken. Net niet is geen optie. Voor een coach wordt dat anders moeilijk. Die wordt afgerekend op de punten.”

Hoe ziet Knapen het tegen Wellen?  “Het is ook een ploeg die onder zijn waarde staat. Wij tipten hen bij de top drie. Ik ken ze. Het is een ploeg uit mijn achtertuin. De competitie duurt nog wel even en ze missen een paar spelers. Ik twijfel er niet aan dat Wellen meer inhoud heeft. Bij ons moet de mentaliteit de doorslag geven. Op dat vlak kunnen wij ons niks verwijten. Hoe wij het tactisch gaan invullen? Het hoofd er de volle 90 minuten voor leggen.”

Wellen mét Heeren

Bij Wellen komt Stef Heeren uit schorsing. Daarmee recupereert trainer Dennis Hamers één van zijn sterkhouders.

“We gaan voluit voor de winst“, zegt de rechtsachter. “Pelt heeft de drie punten ook nodig, maar als we ons aanvallende spel brengen, maken we zeker kans.”

Toch viel er vorige week weer een andere basisspeler uit. Onder de lat neemt Driesmans de plaats van Rausin in.

“Met of zonder Rausin betekent een groot verschil, hij is een belangrijke speler voor ons. Driesmans kan nu zijn kans grijpen, we hebben alle vertrouwen in hem”, besluit Heeren. (path/dapa) 

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws