zaterdag 20 oktober 2018 - TV & film
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Clash der ‘Thuis’-titanen: Marianne (Leah Thys) en Rosa (Annick Segal) vliegen elkaar weer in de haren aan op de bruiloft van die laatste. VRT 

Televisie

Bruid Rosa op de vuist met Marianne in ‘Thuis’

Het 25ste huwelijk in de geschiedenis van ‘Thuis’ is onder een slecht gesternte begonnen. Rosa (Annick Segal) en Marianne (Leah Thys) raakten opnieuw slaags, en deden zo hun legendarische gevecht van twintig jaar geleden nog eens over.

Jarenlang stonden Rosa en Marianne met geslepen messen tegenover elkaar in ‘Thuis’. Een vete die was ontstaan door de erfenis van Mariannes eerste man Walter (die na zijn dood een chalet en een collier aan Rosa had nagelaten) leek voor eeuwig een wig te drijven tussen de twee dames. Maar twee jaar geleden werd plots de strijdbijl begraven. Rosa en Marianne kwamen bij elkaar op de koffie, en vergaten het verleden. Maar gisteravond was van die wapenstilstand ineens geen sprake meer.

Kijkers denken vaak dat we elkaar ook in het echte leven niet kunnen uitstaan, maar dat is natuurlijk niet waar. Je kan juist enkel zulke goede scènes spelen omdat je net zo’n goede collega’s bent Annick SEGAL Rosa in ‘Thuis’

Peggy

Is opnieuw de aanleiding voor de stevige ruzie: Peggy (Sally-Jane Van Horenbeeck), de dochter van Rosa die even uit het buitenland was overgekomen voor het huwelijk van mama Rosa met Steven (Ben Van Ostade). Marianne en Peggy hebben elkaar nooit kunnen luchten. Aanvankelijk doet Marianne alsof Peggy lucht is. Wanneer Marianne haar uiteindelijk toch benadert, komt Rosa tussenbeide. De oude vete laait weer op tussen de twee personages wanneer Marianne opmerkt dat Rosa's ‘geluk niet lang zal duren.’ Die woorden komen hard aan bij Rosa, die uithaalt naar Marianne. Net als twintig jaar geleden, bij de legendarische scène op het stationsperron waarin de dames elkaar in de haren vliegen en haast de ogen uitkrabben, werd er stevig uitgehaald.

Gevechtsspecialist 

“Er was opnieuw een gevechtsspecialist die ons uitlegde welke bewegingen we moesten maken”, zegt actrice Annick ‘Rosa’ Segal. “Zulke expertise doet dergelijke scènes slagen. En dan vind ik het ook tof om dat te acteren.” 

Voor sommige kijkers komt deze wending misschien als een verrassing, maar niet voor Leah ‘Marianne’ Thys. “Die twee vrouwen zijn doorheen de reeks milder voor elkaar geworden en meer naar elkaar toegegroeid, maar ze zijn nog altijd geen beste vriendinnen”, zegt ze. 

Op de set zelf gaat het er natuurlijk veel gemoedelijker aan toe. “Ik werk al heel lang samen met Leah, vanaf het begin van ‘Thuis’”, zegt Annick Segal. “Kijkers denken vaak dat we elkaar ook in het echte leven niet kunnen uitstaan, maar dat is natuurlijk niet waar. Je kan juist enkel zulke goede scènes spelen omdat je net zulke goede collega’s bent.”

Peggy (Sally-Jane Van Horenbeeck) dook ook nog een op in ‘Thuis’, maar er kwam ruzie van.  VRT

Brokken

Huwelijken en ‘Thuis’; het is nooit een goede combinatie geweest. Van de 25 huwelijken die er de afgelopen 23 jaar plaatsvonden, zijn er nog maar drie intact. Een jaar geleden trouwden advocaat Tom (Wim Stevens) en dokter Judith (Katrien De Ruysscher). Een uur nadat ze getrouwd waren, ontdekte de bruid dat haar man een scheve schaats had gereden met zijn collega-advocate Karin Baert (Kadèr Gürbüz). Twaalf maanden verder zijn de brokken nog steeds niet gelijmd.

Maandag zal moeten blijken hoe diep de kloof tussen de vechtende Rosa en Marianne is. Eén ding is zeker: Peggy kan geen verder onheil meer aanrichten. De medewerking van Sally-Jane Van Horenbeeck was eenmalig. “Ik baat nu een Thais restaurant uit samen met mijn man en dat is écht mijn ding. Momenteel kriebelt het niet om terug te komen, onze zaak krijgt prioriteit nu. Maar dat wil niet zeggen dat ik nooit meer ga acteren.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws