© RR

Opgeruimd staat netjes én fleurig: achthonderd plantjes de grond in tijdens Lentepoets

Wijnegem -

De voorbije Lentepoets was in Wijnegem de meest succesvolle van de drie tot nog toe georganiseerde edities. De gemeente beloonde de ijverige poetsers met in totaal achthonderd bloemrijke plantjes om bloembak of voortuin mee op te fleuren.

 Terwijl er vorig jaar nog maar es straten deelnamen, sprongen er dit keer liefst vijftien straten en buurten mee op de kar: Merksemsebaan, Hippolyte Meeusstraat, Voetbalstraat, Brouwerslaan, Krijgsbaan, Zevenbunder, Turnhoutsebaan, J.B. Pittoorstraat, Molendreef en Lindelei, Schoolstraat/Kerkhofstraat/Vaardijk, Wommelgemsteenweg, Vuurkruisenlaan, Ridder Gustaaf van Havrelaan, Veldstraat.

© RR

Buurtvertegenwoordigers deelden per ingeschreven inwoner vier gratis plantjes uit die na het planten ervan nu de voorgevels in de straat opfrissen. In ruil daarvoor maakten de inwoners samen de stoep en hun voorgevel/tuin proper.

“Zo vingen we twee vliegen in één klap”, aldus schepen van Openbaar Domein en deelnemer Tom Tachelet (Dorpspartij Durf!). “We fristen het straatbeeld op én tegelijkertijd ontstond een tof ontmoetingsmoment tussen buren. Net zoals autoluw versterkt deze Lentepoets de sociale cohesie in de wijk én groene, nette straten de woonkwaliteit boosten.”(jaa)

© RR

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners